Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Sagatavojies apkures sezonai – aicina izstāde "ComfortHome 2019"

© Publicitātes foto

Ja tava mājokļa apkures sistēma savu laiku jau ir nokalpojusi un nevēlies kā alternatīvu tai izmantot vilnas zeķes un karstu tēju, tad šis ir vispiemērotākais brīdis jauna risinājuma izvēlei. Jau šajā nedēļas nogalē – no 27. līdz 29. septembrim – Ķīpsalā notiks izstāde “ComfortHome 2019”, kas piedāvās aktuālāko apkurei.

Tie laiki, kad mājokli varēja apsildīt tikai ar malkas krāsni, ir sen beigušies. Mūsdienās izmanto gan granulu un gāzes katlus, gan gāzes apkures iekārtas un siltumsūkņus, gan kamīnkrāsnis un siltās grīdas. Bet kā izvēlēties vispiemērotāko, visizdevīgāko un visērtāko? Lūk, daži aspekti!

Sildies viedi

Ja līdz šim esi bijis skeptisks par viedās mājas piedāvātajām iespējām, tad, paanalizējot apkures rēķinus, drīz vien secināsi, ka esi kļūdījies un tas ir viens no ekonomiskākajiem risinājumiem! Tā ļauj mājokli apkurināt tikai tad, kad vajag, un tikai tik, cik nepieciešams. Pat ja savā mājoklī nevari uzstādīt pilnu sadzīves automatizāciju, tad, iespējams, tev noderēs vienkāršs radiatora regulators un temperatūras sensors. Vairāk par gudrās mājas risinājumiem ir aicināts uzzināt ikviens 29. septembrī izstādes “ComfortHome 2019” Buvbaze.lv forumā “Būvniecības un tehnoloģiju ringa cīņas”!

“Vai tad tas nav vilinoši - vari sēņot mežā vai atrasties otrā pasaules malā un ar vienu klikšķi attālināti kontrolēt mikroklimatu savā mājā! Arī mūsu ģimenē šis ir ļoti aktuāli - atrast vispiemērotāko apkures veidu, kas ļautu kontrolēt procesu un ieekonomēt, tāpēc konsultēties un izvēlēties piemērotāko dosimies uz “ComfortHome””, stāsta pazīstamais aktieris Andris Bulis.

Siltās grīdas ne tikai siltumam

Ja tīk staigāt ar basām kājām, tad siltās grīdas ir kā radītas tev! Iegūsi komfortu, brīvāku telpu (radiatorus nevajadzēs!) un ieekonomēsi savas finanses par 30-40 %, nekā izmantojot radiatorus. Silto grīdu pluss - tās vienmērīgi izkliedē siltumu visā telpā. Ja izvēle kritīs par labu “slapjai”, nevis “sausajai”, ar sildelementiem apsildāmai grīdai, tad zini - to var izmantot arī dzesēšanai karstās vasaras dienās.

Kamīnkrāsns ļauj ietaupīt

Viena no finansiāli izdevīgākajām apkures iespējām ir kamīnkrāsns. Taču ņem vērā, ka tā būs jākurina vismaz reizi 24 stundās. Tādēļ, ja tev ir straujš dzīves ritms - vienu dienu esi mājās, bet nākamo - jau kaut kur citur, tad šis nebūs tev piemērotākais risinājums. Starp citu, izstādē 29. septembrī plkst. 12.00 “boksa ringā” vārdu cīņās “duelēsies” uzņēmumu “Siltumsūknis” un “Uponor” profesionāļi par apkuri un siltumtehniku. Skati programmu un pievienojies: www.buvbazeforums.lv

Populārie granulu katli

Viens no populārākajiem apkures veidiem Latvijā ir granulu katli. Tie gan prasa daudz laika un enerģijas, jo regulāri ir jātīra deglis, jāseko, lai neaizsērētu bunkurs, un reizi trīs mēnešos arī katls būs kārtīgi jāiztīra. Ja šie darbi šķiet drīzāk kā atpūta, nevis pienākums, tad granulu katls būs tev piemērots! Starp citu, “Fan.lv” izstādē piedāvās īpaši izdevīgas cenas granulu kamīniem un “Viadrus” kombinētajiem apkures katliem.

Siltumsūkņi tavam komfortam

Siltumsūkņus visbiežāk izvēlas jauno ēku īpašnieki vai tie, kuriem apnicis ņemties un nemitīgi gādāt par malkas vai granulu katlu. Siltumsūknis ļauj ērti kontrolēt apkuri no attāluma, un daudzi siltumsūkņi spēj darboties reversi, neļaujot ēkai sasilt vasarā. Tā teikt - divi zaķi ar vienu šāvienu! Tādēļ, ja tu daudz strādā un tev nav laika ņemties ar granulu katlu, iespējams, šis būs piemērotākais risinājums!

Izstādē konsultēs un apkures sezonai sagatavoties palīdzēs “ComfortHome 2019” dalībnieki: “Apkures katli”, “Rikon AC”, “Silta-Māja.lv”, “Kamīndizans”, “Helmiks R”, “Fan.lv” u. c. profesionāļi savos stendos. Atliek vien izvēlēties piemērotāko!

Kā zināms, no 27. līdz 29. septembrim Ķīpsalā notiks izstāde “ComfortHome 2019”, kas piedāvās viegli uztveramu, kvalitatīvu informāciju par mājokļa iegādi, projektēšanu, būvniecību, remontu, labiekārtošanu un apsaimniekošanu. “ComfortHome” piedāvās jaunākos būvniecības nozares produktus, energoefektivitātes un gudrās mājas risinājumus, visu īpašuma iegādei un projektēšanai, remontam, apkurei, mājokļa interjeram un eksterjeram. Vairāk: www.comforthome.lv. Sekojiet mums sociālajos tīklos!