Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja

IESKATIES! Jaunākās apģērbu un aksesuāru tendences šim rudenim

© Laurent Vu/SIPA/SCANPIX/LETA

Atvaļinājuma laikā un vasarā mēs ģērbjamies viegli un brīvi. Galu galā - saules iesauļotai ādai, atvaļinājuma mirdzumam sejā un vēja izpūstiem, brīvi krītošiem matiem piestāv gandrīz viss. Atpūsties ir skaisti, bet vasarai beidzoties ir vairāk jāpiedomā, ko vilkt, lai labi izskatītos un vienlaikus būtu silti - ja vēl to visu papildina jauna rudens garderobe, kas liek justies īpaši pārliecinoši. Ko īsti izvēlēties šajā rudenī? Kā atstāt lielisku iespaidu, izskatīties skaisti un profesionāli, vienlaikus jūtoties ērti un komfortabli?

Bītlenes un T-krekli

Pie žaketes iesakām pieskaņot bītleni, kas noteikti ir rudens “must-have”, jo lieliski pasargās arī no rudenīgajiem vējiem. Šoruden bītleņu modē īpaši aktuāli ir rūsas sarkanīgie toņi un dažādas faktūras. Zem žaketes brīnišķīgi piestāvēs arī T-krekls, kura izvēlē var ļauties savām sajūtām, izvēloties T-kreklu spilgtā krāsā ar dažādām apdrukām vai klasiski baltu T-kreklu, kas piestāvēs visam. Īpaši aktuāli šoruden ir T-krekli ar balinājuma efektu un psihedēliskām apdrukām.

Rūtainas bikses

Klasikas cienītājām atgādinām, ka melnas bikses vienmēr ir laba izvēle. Šoruden izvēlieties platas bikses, pārlielus siluetus no kokvilnas vai vilnas auduma. Pie melnām biksēm lieliski piestāvēs gan sporta kurpes, gan laiviņas vai rudens zābaciņi uz papēža. Ja ir vēlme eksperimentēt klasisko bikšu vietā var izvēlēties rūtainas bikses, kas paudīs izteiksmīgu vēstījumu kopā ar T-kreklu, bītleni vai pat vienkāršu svīteri. Rūtis lieliski atdzīvinās iknedēļas darba uniformu.

Krekli vai blūzes ar interesantu apdruku

Rudenī nevajadzētu aizmirst arī par krekliem vai blūzēm, kas vienmēr pauž atturīgu eleganci un ko var valkāt jaunā, neparastā kombinācijā, liekot lielā tik moderno tendenci, kas nosaka apģērbu valkāšanu kārtās.

“Rudens garderobes svarīga iezīme ir daudzfunkcionāls pielietojums, lai biroja tērpu, papildinot ar dažiem aksesuāriem vai kādu citu svinīgāku elementu, varam valkāt arī vakarā, piemēram, tiekoties ar draugiem, apmeklējot izstādes atklāšanu vai citu pasākumu,” stāsta VAN GRAAF Rīgas veikala vadītāja Agnese Masaļska.

Kleitas kombinēšanu ar biksēm.

Ja šķiet, ka rudenī vasaras kleitai ofisā vairs nav vietas, tad padomājiet vēlreiz, jo modē atgriežas tendence valkāt kleitu virs biksēm. Virs kleitas var uzvilkt pārlielu žaketi un kombinēt kleitu ar birojam piemērotām biksēm, iegūstot īpaši stilīgu un aizraujošu ofisa komplektu radošām darba vidēm. Ļoti aktuāli rudenī ir arī plisēti svārki, ko tāpat var kombinēt ar pārlielo žaketi, iegūstot lielisku sievišķā un vīrišķā pretnostatījumu.

Aksesuāri

“Attiecībā uz aksesuāriem aicinu atcerēties, ka ofiss, pirmkārt, ir paredzēts darbam, tāpēc aksesuārus jālieto pārdomāti. Ja vien nestrādājam kāda modes nama birojā, tad pārmērīgs aksesuāru daudzums, bižutērija un greznumlietiņas labu iespaidu neradīs un šķitīs pārspīlēti. Tā vietā šoruden iesaku atsvaidzināt klasisku bikškostīmu, piemēram, ar apjomīgiem, zeltītiem riņķiem ausīs,” norāda Agnese, uzsverot, ka lielisks rudens aksesuārs var būt arī spilgta un gaumīga soma.