Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Māja

Modes dāma iesaka TOP 5 apavu trendus gada aukstajai sezonai

© AFP/ SCANPIX/LETA

Siltais un saulainais laiks ir beidzies, un atnākušais rudens nozīmē tikai vienu - ir sākusies gada aukstā sezona. Taču atceries - drūmiem laikapstākļiem nav jāatspoguļojas Tavā garderobē! Atdzīvini savu tēlu ar jauniem zābakiem, kuri spīdēs par spīti daudzajiem biezo apģērbu slāņiem. "Rupji ceļotāju zābaki, panku kniedes, biezas platformas un uzmanību piesaistoši čūskādas raksti ir šīs sezonas topā, un tiem obligāti jābūt Tavā skapī," jauno Deichmann apavu kolekciju komentē modes influencere Diāna Kubasova, kas iesaka piecus visstilīgākos šī rudens apavu rendus - dažādiem stiliem un personībām.

Kādi ir stili jāizvēlas, lai jūs vislabāk atbilstu šis sezonai? Deichmann kopā ar Diānu Kubasovu iesaka piecus galvenos šī rudens apavu modes trendus, kas Tev ļaus izpaust savu stilu un personību un sekot līdzi pasaules tendencē.

1. Rupji zābaki - strādnieku un ceļotāju stila iedvesmoti

Šobrīd vīriešu un sieviešu mode iet roku rokā: daudzi rudens apavu trendi ir iedvesmojušies no vīriešu apavu siluetiem. Līdz ar to šīs sezonas modē dominēs ceļojumu zābaki, armijas vai darba zābaki.

“Šodien robežas starp vīriešu un sieviešu stilu zūd, un unisex stila modeļi dominē gan apģērbos, gan apavos. Tādi elementi kā milzīgas kabatas, plašas “kravēju” bikses vai “strādnieku” apģērbs ilustrē šo tendenci. Eleganti, slaidi un augsti papēži vairs nav izvēle Nr. 1 stiprām un neatkarīgām sievietēm - viņas arvien vairāk dod priekšroku komfortam un praktiskumam. Tādēļ šoruden populārs kļuva ceļotāju stils. Bieza un rupja zole, augstāka virsa un siksnas ir šis sezonas topā,” saka Diāna.

Taču šoruden redzēsim ne vien ierastos melnos rupjos zābakus, bet arī to baltās versijas. Turklāt tradicionālos paraugus papildina tādi elementi kā neona šņores un smalkas virsas tekstūras, kas piešķir eleganci un ekskluzivitāti pat visrupjākajiem apaviem.

2. Zābaki tikpat spīdīgi kā aksesuāri

Šajā sezonā uz mēles mēs redzējām kādu uzkrītošu tendenci - apavus, kas izgreznoti ar dārglietām līdzīgiem vizuļiem. Gada aukstajā laikā apavi kļūst par svarīgāko stila akcentu, kurš Tev nav jāslēpj zem vairākiem apģērba slāņiem. Ja Tavi apavi mirdz, Tu esi sieviete, kas vienmēr ir uzmanības centrā.

“Šajā sezonā spožums ir sasniedzis apogeju, un pat ielas apavu modē mēs redzēsim dažādus spožuma līmeņus - no žilbinoši spilgtiem, kā disko zābaki, līdz smalkiem elementiem. Šosezon īpaši populāri ir garie zeķzābaki, kas sniedzas pāri ceļgaliem un cieši pieguļ kājai, vizuāli pagarinot to,” atzīmē influencere.

Turklāt šodien spīdīgi apavi nav jāpieskaņo nedēļas nogales ballītes stilam - ja Tavs apģērbs aprobežojas ar parastiem džinsiem un vienkrāsas blūzi, spožas kurpes var kļūt par Tava stila būtisko elementu arī ikdienā.

3. Čūskādas zābaki - absolūtajā topā

Šobrīd īsts hīts ir dzīvnieku prints - tā popularitāte vairs netiek apšaubīta. Šie motīvi rudenī dominēs katras pilsētas ielās, un tos izmantos gan klasiskajos, gan ekskluzīvajos apavu modeļos.

“Aukstajā sezonā, bez ierastajām melni brūnajām dzīvnieku kažokādām, parādās vēl viens trends - tā ir krāsota čūskāda. Vienas no populārākajām krāsām ir tumši sarkanā un gaiši zaļā. Pēdējā, ko sauc arī par smaragdzaļu, neapšaubāmi ir šīs sezonas vispopulārākā. Runājot par zābakiem un zeķēm, modē ir vienkrāsains tēls - izvēlieties tās pašas krās toņus,” saka D.Kubasova.

Vēl viena variācija dzīvnieku ādas krāsai ir tumšie toņi, kas pamatā atgādina parastās neitrālas krāsas, taču tām ir sava pieskaņa - dzīvnieku prints. Visstilīgākie ir tumši sarkanie vai ķirškrāsas mokasīni ar krokodila ādas rakstu.

“Tiem, kas meklē apavus oficiāliem pasākumiem, ieteicams palūkoties uz neitrālo ādu un kažokādu, kas izskatās daudz stilīgāk par parasto dabīgo vai kamieļa krāsu, it īpaši, ja tās izmantoti glamūrīgās kurpēs, ko sauc arī par mokasīniem,” atzīmē influencere.

4. Panku kultūras renesanse - grunge chic

Drosmīgas pilsētnieces - meitenes un sievietes - varēs baudīt vēl vienu pārsteidzošo šīs sezonas trendu - grunge stilu, kas nāk no dumpīgā panku laika. Rupju apavu mode vislabāk būs redzama masīvajos armijas tipa modeļos, ko sauc arī par "kaujas zābakiem." Tomēr, bez ārkārtīgi masīviem un rupjiem zābakiem, šo sezonu raksturo arī smalkākas šo apavu versijas, kas papildinātas ar spožām kniedēm un sprādzēm, kuras piešķir apaviem eleganci.

“Apavu modē “grunge chic” stila trends kļūst populārāks. Šeit skarbums ir apvienots ar eleganci un smalkumu, ko rada tādi elementi kā kniedes un siksnas. Šajā sezonā Tev jāievēro tikai viens princips - jo vairāk kurpei kniežu, jo stilīgāk tā izskatās. Vēl viens papildinājums šai rudens-ziemas sezonai ir sprādzes jeb, precīzāk, sprādžu pārmērība. Lai gan šie elementi nepilda savu īsto funkciju, tie simbolizē spēku, izturību un stingru raksturu - tieši tādēļ sievietes ar šādām raksturīpašībām dod priekšroku šim apavu stilam,” atzīst modes pazinēja.

5. Futūrisma iedvesmotas sporta kurpes

Rudens siltākām dienām joprojām stilīgi būs izvēlēties kurpes, kuras līdzas "neglītajai" modei ir iekļuvušas vispopulārāko apavu topā. Tomēr šodien tie mainās - no vintage stila modeļiem uz spīdīgiem, futūristiskiem elementiem, kas būs šīs rudens sezonas viskarstākais trends.

“Šajā sezonā futūrisms pievienojas “neglītajai modei”. Spilgtas krāsas, bieza zole un dažādi raksti kļūst par sporta apavu neatņemamu sastāvdaļu. Metāla toņi - gan spoži sudrabains, gan zeltains - arvien ir ļoti populāri. Vispopulārākā krāsu kombinācija ir "American” - zilais un sarkanais izpaužas daudzos un dažādos modeļos. Neona akcenti un kažokādas elementi uz sporta apaviem arī ir modē. Līdzās ārkārtīgi spilgtiem un krāsainiem modeļiem ir vērts papētīt arī klasiskos baltos sporta apavus,” saka Diāna.