Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja

Mūsdienu realitāte: pieaug mobilo tālruņu izmantošana, iepērkoties internetā

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Pieaug mobilo tālruņu izmantošana, iepērkoties interneta veikalos, un tieši viedierīcēs tiek patērēts ilgākais laiks, pētot preču sortimentu, secinājis interneta veikals 220.lv. Tendenci apstiprina arī pētījumu kompānijas RAIT dati - Latvijā pērn 65% interneta lietotāji ar viedtālruņa starpniecību ir meklējuši sev tīkamo preci, savukārt Lietuvā un Igaunijā attiecīgi 70% un 64%.

Analizējot jaunākos datus par viedierīcēm, kas izmantotas pirkumiem internetā, secināms, ka joprojām tiek izmantots arī dators, tomēr augšupejošu tendenci uzrāda tieši mobilās ierīces.

Iepērkas dienas pirmajā pusē

Analizējot, kādos laikos pircēji visbiežāk veic iepirkšanos internetā, 220.lv apkopotā informācija par paradumiem vasarā liecina, ka pirkumu veikšanas aktīvākais laika posms ir dienas pirmā puse no pulksten 10:00 līdz 14:00. Gada griezumā lielākie iepirkšanās pīķa laiki ir novembris un decembris, kad nereti iepirkšanās internetā ilgst pat visu dienu. Vēl novērots, ka cilvēki vasarā iepirkšanos internetā biežāk veic darba dienās, savukārt sestdienās, svētdienās un piektdienu vakaros ir novērota viszemākā interneta pircēju aktivitāte.