Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Kā sagatavot savu tālruni brīvdienām

© Pixabay

Tāpat kā katram piesardzīgam autovadītājam būtu jāpārbauda sava mašīna pirms došanās brīvdienu izbraucienā, arī viedtālruņu lietotājiem būtu jāapkopj un jāpalutina savs tālrunis, ieplānojot vasaras ceļojumu. Lai atpūtas laikā nepiedzīvotu nepatīkamus brīžus, Huawei dalās ieteikumos, kā parūpēties par savu tālruni.

Viedtālrunis atvaļinājuma laikā pārvēršas par ko vairāk kā parastu saziņas ierīci. Izmantojot viedtālruni, varam uzņemt fotoattēlus, rezervēt nomas automašīnu vai naktsmītni, pārbaudīt prāmju atiešanas laikus, izveidot apskates maršrutu karti, kā arī uzturēt kontaktus ar ģimeni un draugiem. Tomēr, piedāvājot šīs daudzveidīgās iespējas, viedtālruņa darbība var tikt apgrūtināta, jo no tā tiek pieprasīta liela veiktspēja. Tāpēc pirms došanās atvaļinājumā pārliecinies, ka viedtālrunis šim pārbaudījumam ir sagatavots. Ar daudzām lietām spēsi tikt galā pats, taču tehnisko tālruņa apskati labāk atstāt speciālistu rokās.

Pludmales smiltis, ūdens vai augstas temperatūras var būt pārbaudījums jebkurai ierīcei, taču neviens no mums brīvdienu vidū nevēlas palikt bez viedtālruņa. Veca paraža saka - ceri uz labāko, bet gatavojies sliktākajam. Rezerves variants ir gluži kā apdrošināšana - tu to neplāno izmantot, bet labāk, ja tā ir. Gadījumos, kad tavs tālrunis ir pazudis vai salauzts, tu vari atgūt visu svarīgāko informāciju - aplikācijas, vecās bildes un gadiem glabātus kontaktus. Tāpēc pirms došanās ceļā saglabā savus datus mākonī vai arī fiziski uz datora, atmiņas kartes vai SD kartes.

Brīvdienu laikā varam atpūsties dažādi - ir cilvēki, kas izvēlas aktīvo atpūtu un dienā var noiet desmitus kilometru, bet citi dod priekšroku laiskai atpūtai sauļojoties. Dažādiem plāniem būs nepieciešams specifisks aprīkojums, tāpēc pārdomā, ko ņemt līdzi mugursomā.

Ja vēlies fotografēt iespaidīgas un plašas ainavas, neaizmirsti paņemt līdzi statīvu, jo tas nodrošinās stabilitāti. Savukārt, ja uzņemsi daudz pašportretu, noteikti paņem līdzi selfiju nūju. Gatavojoties garākiem pārbraucieniem, nevajadzētu aizmirst par automašīnas lādētāju un turētāju, kā arī vajadzētu paņemt līdzi bezvadu uzlādes staciju vai spēcīgu telefona barošanas avotu (powerbank). Tiem, kas vēlas apvienot skaisto ar vērtīgo, par ļaunu nenāks pārdomāt tālruņa vāciņa izvēli. Parastu aizsargvāciņu vietā vasaras ceļojumam var izvēlēties tādu, kas pārvērš viedtālruni par maku un ļauj glabāt kredītkartes, vai arī tādu, kas ir ūdensizturīgs.