Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

ATKLĀSMES: kādēļ vērts izmēģināt sportisko stilu

© Publicitātes foto

Pievilcīgam un vienlaikus ērtam apģērbam ir daudz priekšrocību – tas palīdz atklāt valkātāja personību, izceļ auguma aprises un ļauj justies pašpārliecinātākam. Sportiskais stils jau vairākas sezonas ir aktuāla modes tendece, ko iemīļojuši ne vien pieaugušie, bet arī bērni; kā vīrieši, tā sievietes. Fizkultūras stundu sporta apģērba laiki jau sen ir pagājuši – šodien gan sporta zālē, gan ielās var redzēt oriģinālas un mūsdienīgas sporta apģērbu kombinācijas.

Motivē ne tikai mērķi, bet arī apģērbs

Nereti visbiežākais Jaungada solījums ir veltīt vairāk laika fiziskajām aktivitātēm. Sporta kluba vadītāja Lina Dranginīte ir novērojusi, ka tendence aktīvi sportot sākas janvārī un turpinās aptuveni līdz martam: “Lielākā daļa cilvēku sporta kluba biedra kartes iegādājas īslaicīgam mērķim - piemēram, lai līdz vasarai uzlabotu ķermeņa aprises un samazinātu lieko svaru. Motivācija pazūd diezgan ātri, īpaši tad, ja ir izvēlēta nepiemērota slodze, cilvēku māc pārgurums vai vajā maldīgs priekšstats, ka rezultātus iespējams sasniegt ļoti ātri.”

Bez šaubām, slinkuma mirkļi piemeklē arī aktīva dzīvesveida piekritējus. Lina Dranginīte uzskata, ka motivēt var ne tikai nospraustie mērķi un Jaungada apņemšanās, bet arī sporta apģērbs, kas lieliski izskatīsies un ko būs patīkami nēsāt. “Patiesībā sporta apģērbam ir lielāka loma, nekā varētu likties. Ja jūtaties neērti, apģērbs ierobežo kustības vai spiež, tas noteikti nemotivēs sportot. Savukārt ērts un stilīgs apģērbs var rosināt ne tikai pasvīst sporta zālē, bet arī vairāk laika pavadīt svaigā gaisā, izvēloties aktīvo atpūtu,“ pārliecināta sporta kluba vadītāja.

Mainīgās sporta apģērbu tendences

Lina ir pamanījusi, ka pirms pāris gadiem sporta zālē noteicošais stils bija melni legingi un vienkrāsains tops. Tomēr šodien cilvēki vēlas izcelties, izvēloties košākas krāsas un neparastāka dizaina sporta apģērbus. “Neatkarīgi no izvēlētā apģērba svarīgi pievērst uzmanību tam, lai būtu ērti sportot - nepieciešams izvēlēties sportam piemērotus un ērtus apavus, kā arī necaurspīdīgu, mitrumu neaizturošu apģērbu. Galvenais, lai jūtaties ērti un esat izvēlējušies tādu apģērbu salikumu, kas liks justies patīkami, vairos enerģiju un dzīvesprieku,“ norāda Lina Dranginīte.

2019. gadā īpaši populāri ir legingi ar paaugstinātu jostas vietu, kas ir ne tikai ērti, bet arī izceļ figūru. Tos var lieliski kombinēt ar ikdienas garderobes apģērbiem, piemēram, brīvi krītošām blūzēm vai krekliņiem, apliekot jostu.

No sporta kluba līdz ikdienai

Sports ir un vienmēr paliks nozīmīgs dizaineru iedvesmas avots. Dizaineri un stilisti vairs nebaidās eksperimentēt un pārkāpt robežas, kombinējot sporta apģērba elementus ar klasiskiem risinājumiem. Eleganti mēteļi, kas kombinēti ar kapučjakām, vairs nav pārsteigums, tāpat arī puķainu kleitu un sporta apavu kombinācija. Sportiska stila blūzes lieliski izskatīsies kopā ar rakstainiem svārkiem, bet oficiāla žakete - ar sportiskām biskēm un augstpapēžu kurpēm.

Jaunākā un iemīļotākā tendence ir velosipēdistu šorti, kas tiek nēsāti kopā ar žaketēm vai vienkāršām blūzēm. Sportiskajam stilam ir daudz variāciju - nav svarīgi, vai esat iecienījuši pieguļošas blūzes ar legingiem, lielas, platas jakas ar biksēm vai sportiskā stila apavus. Ja nebaidāties eksperimentēt, atradīsiet ļoti daudz risinājumu sportiskā stila ieviešanai ikdienā.