Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

Rīgā iespējams ātri un viegli atbrīvoties no Ziemassvētku eglītēm

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Noslēdzoties Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas svinībām, Rīgas iedzīvotāji sāk atbrīvoties no svētku eglītēm, tāpēc vides pakalpojumu uzņēmums SIA "Clean R", tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad nodrošinās eglīšu savākšanu. Eglīšu izvešanas pakalpojums būs pieejams visiem SIA “Clean R” Rīgas klientiem, savukārt pārējo novadu klientus par eglīšu izvešanas nosacījumiem aicinām interesēties, individuāli zvanot uz SIA “Clean R” klientu centru pa tālruni 67111001 vai rakstot uz e-pastu kc@cleanr.lv.

Eglīšu izvešana Rīgā notiks atsevišķā “Eglīšu maršrutā”, kas tiks veidots, balstoties uz iepriekš saņemtajiem klientu pieteikumiem. "Rīgas Namu pārvaldnieka" apsaimniekoto namu iedzīvotājiem līdz 2019. gada 28. februārim Ziemassvētku eglītes SIA "Clean R" izvedīs bez maksas, bet pēc tam eglītes tiks izvestas par maksu. Citu ēku iedzīvotāji šo pakalpojumu var pieteikt par atsevišķu samaksu - 3,00 EUR/gab. (ieskaitot PVN).

Aicinām iedzīvotājus eglītes novietot savas dzīvojamās mājas sadzīves atkritumu laukumos pie sadzīves atkritumu konteineriem. Eglīti atkritumu konteinerā ievietot ir aizliegts, aicinām saudzēt vidi un atbrīvoties no eglītēm pareizi. Pēc savākšanas visas eglītes tiks nodotas pārstrādei.

Spriežot pēc iepriekšējo gadu pieredzes, Rīgas iedzīvotāji Ziemassvētku eglītes mājokļos vēlas redzēt pēc iespējas ilgāk un vēl janvāra beigās un februārī tās nes uz atkritumu laukumiem, tāpēc akcija noritēs visu janvāri un februāri.

Būtiskākais par akciju:

- eglīšu savākšanu nodrošinām no 2019. gada 2. janvāra;

- izvešana notiks TIKAI pēc pieteikuma saņemšanas;

- Rīgā eglītes tiks vāktas vienu reizi nedēļā - otrdienās;

- "Rīgas Namu pārvaldnieka" klientiem eglīšu izvešana ir bez maksas;

- citiem klientiem eglīšu izvešana pa maksu - 3,00 EUR/gab. (ieskaitot PVN);

- eglītes jānovieto pie sadzīves atkritumu konteineriem.