Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

3 vienkārši soļi, lai izvēlētos dāvanu

© Publicitātes foto

Pirmssvētku laikā, atkal rodas jautājums, ko lai uzdāvina? Dāvanas izvēlēties nekad nav vienkārši. Ko uzdāvināt saviem mīļajiem, bērniem, vecākiem un draugiem? Tādas sajūtas rodas ik gadu, atkal un atkal, tuvojoties svētkiem. Jums tas ir pazīstams? Un ko tālāk? Mēs sakām meklēt idejas, jautāt "google", domājam par hobijiem, jautājam draugiem padomu, vai pa tiešo uzdodod jautājumu: "Ko tev uzdāvinat?" Un visbeidzot, ja nekas labs nav ienācis prātā, mēs dodamies uz lielveikaliem, kur klīstam meklējot, nezinot ko, nezinot kādu. Vai Jums šīs sajūtas ir pazīstamas?

Pēc ilgiem meklējumiem, beidzot izvēlamies "kaut ko piemērotu" ko varētu uzdāvināt. Tomēr, pēc dāvanas iegādes nepamet doma, vai ir īstā dāvana, vai patiks, iepriecinās saņēmēju? Reizēm, uzdāvinot dāvanu, tu nepārstāj domāt, vai tik tiešām patika, vai arī aiz pieklājības atbildēja, ka patīk. Un tās sajūtas atgriežas un atkārtojas. Ko ar to iesākt?

Pirmais solis

Jums var likties dīvaini, tomēr, ja nav patiesas vēlmes dāvāt, bet ir tikai viena doma - vajag, ka tas ir nepieciešams, tā ir pieņemts..., tad jums nav pienākums to darīt. Tam ir grūti noticēt, bet tā būs labāk visiem. Pasniedzot dāvanu, mēs dāvinam daļiņu sevis, savas dvēseles un dalāmies ar to, kuru vēlamie iepriecināt. Ļoti daudz ir atkarīgs no tā ar kādām domām, noskaņu, mīļumu dāvina, tādā veidā rodas svētku sajūta un to nav iespējams paslēpt.

Otrais solis, iespējams pats svarīgākais

Svarīgi, lai mūsu dāvanām būtu arī praktisks pielietojums. Padomā tik, cik daudz dāvanu tiek noliktas plauktos, stāv gadiem bez pieleitojuma, krāj putekļus, mēs pat aizmirstam kas to dāvināja un vissliktākais, kādu dienu to izmetam miskastē. Tāpēc, ļoti svarīgi izvēloties dāvanu, mums jāatceras, ka dāvanai jābūt noderīgai ne tikai mūsu skatījumā, bet arī tam cilvēkam, kuram to vēlamies uzdāvināt.Daudz vieglāk ir izvēlēties dāvanu pazīstamam cilvēkam, ja uzmanīgi ieklausās, tad arī vieglāk saprast, kas viņu interesē, kas patīk un par ko cilvēks sapņo. Ja dāvana tiek pirkta pēdējā brīdī, tieši pirms svētkiem, mums nav īpaši daudz laika, lai domātu un atcerētos par cilvēka vēlmēm, sapņiem.Nedomājiet par aizliegumiem un nekad nedomājiet par dažādām absurda lietām, ko pieņemts dāvināt un ko nē. Ieklausaties savā iekšējā balsī un neaizmirstiet, par to, ka mēs visi esam ļoti dažādi un atšķirīgi. Ja iekšējā balss Jums neko nepasaka priekšā, varbūt palūdziet draugiem, ko viņi vēlētos saņemt dāvanā vai ko uzdāvināt kādam. Izmantojot kāda padomu vai ieteikumu izvēlaties savu dāvanu. Dāvināt tā ir māksla. Nebaidieties kļūdīties! Galu galā šī nav Jūsu pēdējā dāvana.

Ja nu tomēr vēl neesat izlēmis, ko uzdāvināt, iegādājaties dāvanu karti un uzticiet dāvanas izvēli tam, kurš patiešām zinās un izvēlēsies sev visvēlamāko un patīkamāko.

Trešais solis

Dāvanu un pārsteigumu laiks, patīkamas emocijas gaidot, bērniem tā ir patiesa cerība uz brīnumu. Domāju, ka tas ir vissvarīgākais, par ko būtu jāatceras izvēloties dāvanu. Dāvinot, mēs iedomājamies sevi saņēmēja lomā, tādēļ noskaņojieties uz šo emociju viļņa. Iesaiņojiet dāvanu, tā lai saglabātu pārsteiguma sajūtu līdz pēdējam brīdim. Uzrakstiet ar roku jauku un sirsnīgu apsveikumu uz skaistas kartiņas. Radiet gaidīšanas atmosfēru: ieteikums, vispirms nezināms kurjers pasniedz ziedus vai dāvanu, radot saviļņojumu un zinātkāri un tad kā pārsteigums parādāties Jūs.

Dažkārt pat tikai vienkārši ziedi vai tasīte aromātiskās kafijas ar desertu var izrotāt jūsu mīļoto svētkus un iepriecinās. Uzdrīkstaties, fantazējiet!

Visinteresantākais ir tas, ka daudz ko no iepriekš minētā mēs visi zinām, bet dažādu iemeslu dēļ to nedarām. Padomājiet kā labāk pārsteigt un iepriecināt pasniedzot dāvanu saviem mīļajiem vai draugiem, radiem… no visas sirds. Atcerieties, ka dāvanai ir jābūt arī noderīgai. Pavadiet vairāk laika kopā. Izbaudiet neaizmirstamus brīžus kopā, tad varat būt pārliecināti, ka esat paveikuši visu iespējamo, lai kādu iepriecinātu. Dodot negaidiet saņemt pretī, dāvināt un iepriecināt, tā ir laime ko varam sniegt!

Dāvana ir laba iespēja atgādināt saviem mīļajiem, cik svarīgi viņi Jums ir un, ka Jūs par viņiem domājiet. Ieprieciniet viens otru, dāvājiet labu garastāvokli un dāvanas!

Pārsteidziet viens otru!