Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Māja

16 padomi, kā sagatavot automobili ziemai

© Pixabay

2.lapa

2.

Savienotājkabeļi un akumulators

  • Savienotājkabeļi šķietami ir visvieglākais risinājums situācijā, kad akumulators ir pilnībā izlādējies un automobili nav iespējams piestartēt. Taču īpaši jaunajām mašīnām, tas nav labākais veids, kā uzlādēt akumulatoru.
  • Atcerieties savienoto trauku likumu, kuru mācījāties fizikas stundās. Piemēram, savienojot tukšu trauku ar trauku, kas pilns ar ūdeni, to līmeņi izlīdzsvarojas. Savienotājkabeļu lietošanas rezultātā rodas nekontrolēta izlāde vienā pusē un nekontrolēta uzlāde otrā pusē.
  • Ņemot vērā to, ka mūsdienu automobiļi ir aprīkoti ar sarežģītām elektroniskajām sistēmām, abu automobiļu lietotāji tiek pakļauti nevajadzīgiem riskiem, kas ilgtermiņā var izmaksāt dārgi. Problēmu gadījumā lētāk būtu doties uz servisa centru un uzlādēt akumulatoru tur, zvanīt ceļu palīdzības dienestam vai tajā dienā izmantot sabiedrisko transportu.
  • Savienotājkabeļus ieteicams izmantot tikai ārkārtas gadījumos, piemēram, ja, gaidot ceļu palīdzības speciālistu ierašanos, iespējama ķermeņa temperatūras samazināšanās.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā