TOP 3 iemesli, kāpēc neizdodas sarunas ar bērnu par telefona lietošanu

© Reuters / Scanpix

2.lapa

Bērna iesaiste ir panākumu atslēga

Plānojot sarunu ar bērnu, noteikti ir vērts pienācīgi sagatavoties un izmantot arī vizuālos materiālus, kas palīdzēs bērnam labāk izprast un atcerēties pārrunāto. Bērna iesaiste ir svarīga, lai noteikumi taptu abpusēji vienojoties, nevis nostādot bērnu fakta priekšā. Tieši šī soļa veiksmīgākam risinājumam Amigo iniciatīva laimīgām ģimenēm ir izstrādājusi izglītojošu materiālu pirmajām klasēm un sagatavošanās grupiņu audzēkņiem “Mobilais gudrinieks”, kas bērnam saprotamā un vienkāršā veidā apskata gan telefona tehnisko lietošanu, gan drošību digitālajā vidē.

“Bērni noteikumus vislabāk atcerēsies, ja paši būs iesaistīti to izveidošanā. Šādā procesā bērni var iesaistīties jau no 3 gadu vecuma. Jāatceras gan, ka noteikumi jāveido samērīgi un jāparedz visai ģimenei, nevis tikai bērnam - lai tas ir kopīgs izaicinājums, nevis individuāls ierobežojums.

Tāpat, ja noteikumi ir vizuāli redzami, uzzīmēti vai sarunā tiek izmantoti uzskates materiāli no interneta, bērns tos daudz labāk atcerēsies. Piemēram, vietnē mobilaisgudrinieks.amigo.lv pieejami risinājumi, kas vecākiem ar spēlēm, attēliem un zīmēšanas uzdevumiem palīdzēs mazo ieinteresēt, noturēt viņa uzmanību un nostiprināt tik svarīgās zināšanas. Kopīgi pārrunāts un radīts interneta lietošanas noteikumu līgums noteikti būs atmiņā paliekoša un arī pietiekami jautra kopīga nodarbe,” iesaka izglītojošā materiāla līdzautore un psiholoģe Sabīne Vilciņa.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā