Ja garšas kārpiņas sajūt nevis saldu, sāļu, rūgtu vai skābu, bet nepatīkami metālisku garšu, tad vainīgi pie tā var būt vitamīnu preparāti un uztura bagātinātāji.
Multivitamīniem, jo sevišķi tiem, kuru sastāvā ir dzelzs, cinks, hroms un citi metāli, kā arī D vitamīns un kalcijs, var būt šāda pēcgarša. Parasti tā pazūd, kad organisms attiecīgo uzturvielu ir pārstrādājis. Ja dažu stundu laikā metāliskā pēcgarša nepāriet, tad, iespējams, cilvēks šīs uzturvielas uzņem vairāk, nekā organismam ir nepieciešams, un problēmu var atrisināt, vienkārši koriģējot devas. Citi metāliskās garšas cēloņi var būt nepietiekama mutes dobuma higiēna, alerģijas, augšējo elpceļu infekcijas, grūtniecības izraisītas hormonu pārmaiņas, atsevišķu uzturvielu trūkums vai noteiktu recepšu medikamentu lietošana. Par to jāapspriežas ar ārstu.