Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

ATCERIES! Karstumā bojājas arī dekoratīvā kosmētika

© depositphotos.com

Dažādus skaistumkopšanas līdzekļus karstā laikā vēlams uzglabāt ledusskapī, tas nāks par labu šo produktu kvalitātei un lietotāju veselībai, vēsta Medical Daily.

Jo sevišķi tas attiecas uz kosmētiku, kurai nav pievienoti nekādi konservanti, jo tāda karstā laikā var drīz vien sabojāties. Ledusskapī nevajadzētu likt vienīgi tos kosmētikas produktus, kuri vēsumā sacietē vai sabiezē tik tālu, ka vairs nav dabūjami laukā no iepakojuma. Ja rodas neskaidrības, precīzāku informāciju var meklēt pie ražotāja vai izplatītāja. Uz ledusskapi der pārvietot acu zonas kopšanai domātos serumus un krēmus - atdzesētiem nomierinošais un prettūskas efekts var būt pat vēl labāks nekā istabas temperatūrā glabātiem. Iebildumu pret ledusskapi nebūs arī lūpu krāsai un lūpu spīdumam. Tie gan paredzēti uzglabāšanai istabas temperatūrā, bet ilga turēšana karstumā var novest pie tekstūras izmaiņām un atslāņošanās.

Ledusskapī vajadzētu atrast vietu arī skropstu tušai - tā būs drošāk un varēs izmantot visu līdz galam.

Turpat liekami arī produkti ar A vitamīnu un C vitamīnu, jo tie, turēti karstumā, var pamazām zaudēt savu efektivitāti. Ievietojot ledusskapī sejas kopšanai domātās dabiskās eļļas, kas nesatur konservantus, tiek panākta gan labāka uzglabāšanās, gan aizsardzība no tiešiem saules stariem. Iecienīti vasarā ir alvejas gēli, kas labi nomierina saules sakarsētu un varbūt jau nedaudz apsārtušu ādu. Ledusskapī gēls saglabā savas īpašības un ir ādai tīkamāks, atvēsinošs. Vēl no karstuma, pārceļot uz ledusskapi, jāglābj smaržas, jo tajās esošās vielas var sākt noārdīties un labais aromāts iet bojā, kā arī nagu lakas, kas var sabiezēt un zaudēt krāsu.