Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

TOP 5 vērtīgi padomi, kā ikdienā rūpēties par savu auto

© F64

Lai parūpētos par savu auto ikdienā, nevis tikai pirms tehniskās apskates, pietiek vien ar pavisam elementāru drošības pasākumu ievērošanu. Turklāt – tādējādi arī varēsi būt drošs, ka atbildīgā brīdī nezaudēsi kontroli pār savu auto un samazināsi bīstamu situāciju iespējamību uz ceļa. Lūk, pieci vērtīgi un vienkārši Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un apdrošināšanas sabiedrības ERGO ekspertu padomi, kas noderēs autovadītājiem, lai pārbaudītu savu spēkratu un nepieciešamības gadījumā dotos pie sava meistara, kurš varēs jau laikus novērst bojājumus.

“Ar automašīnu ir tāpat kā ar apaviem, apģērbu vai jebkuru citu lietu, kuru ikdienā lietojam, - ja mēs to nekopjam un esam pavirši, tā ātri nolietojas un uz to vairs nevar paļauties. Ja apavus ikdienā mēs kopjam un spodrinām, tad kāpēc mēs aizmirstam par sava auto ikdienas apskati un apkopi?” kampaņā “Mēs par drošu auto!” aizdomāties aicina CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas priekšnieks Jānis Liepiņš.

ERGO Transportlīdzekļu atlīdzību nodaļas vadītāja Ilze Vējiņa norāda, ka regulāra auto tehniskā stāvokļa uzturēšana kārtībā ne tikai nodrošinās ilgāku auto mūžu, bet arī lielāku drošību uz ceļa, jo nereti tieši elementāra autovadītāju paviršība vai vēlme nevietā ietaupīt noved pie negadījuma: “Braukšana ar neatbilstošām riepām vai bojāta bremžu sistēma bieži vien ir kritiskais elements, kas atbildīgā brīdī pieviļ. Nepatīkamākais, ka šādi neapzinīgi autovadītāji apdraud ne tikai sevi, bet arī pārējos satiksmes dalībniekus, radot avārijas situācijas brīdī, kad auto tehniskais stāvoklis neļauj to savaldīt un izvairīties no sadursmes.”

ERGO arī atgādina - ja negadījumam ir tiešs cēlonisks sakars ar auto nekvalitatīvo un noteikumiem neatbilstošo tehnisko stāvokli, tad vainīgajam var nākties pašam atlīdzināt visus zaudējumus, kas radušies citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, neraugoties pat uz OCTA polises esamību.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā