Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Māja

Kāda staigāšana ir vingrošana?

© Aivars Ķesteris/f64

Atrasta jauna atbilde uz veco jautājumu – vai vienkārša staigāšana ir uzskatāma par fizisku aktivitāti, kas palīdz atbrīvoties no liekā svara.

Līdz šim dažādos ieteikumos visvairāk tika ņemts vērā nostaigāto soļu skaits, izplatīts bija uzskats, ka svaru var zaudēt, ja ik dienu noiet desmit tūkstošus soļu. Britu pētnieki, analizējot staigāšanas ietekmi un ņemot vērā cilvēku vecumu, ķermeņa masas indeksu, sirdsdarbības ātrumu un elpošanas biežumu, secinājuši, ka būtiska loma ir staigāšanas ātrumam, informē Cooking Light.

Viņi izskaitļojuši, ka par vidēji intensīvu fizisku aktivitāti staigāšanu var uzskatīt tad, ja tiek noieti 100 soļi minūtē vai aptuveni 4,345 kilometri stundā, sirdsdarbības ātrumam palielinoties par 50-70 procentiem.

Šis nosacījums attiecas uz cilvēkiem līdz 60 gadu vecumam, un tas ir gluži viegli īstenojams. Ja minimālais ieteicamais fiziskām aktivitātēm atvēlamais laiks ir pusstunda dienā, tas nozīmē, ka jānostaigā 3000 soļu, kas cilvēkam ar normālu veselību nav grūti. Ja savukārt minūtē veic 130 soļus, tā jau ir enerģiska fiziska aktivitāte.