Argumenti pret aizraušanos ar aktivēto ogli

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Mode izmantot aktivēto ogli ar mērķi attīrīt organismu un tās pievienošana dažādiem pārtikas produktiem, šķiet kopumā nekaitīga, taču tai var būt arī negatīvs efekts, ziņo CNN.

Nonākot gremošanas traktā, tā piesaista ne tikai nevēlamas vielas, bet arī daļu vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu no uzņemtās pārtikas. No šāda viedokļa nav ieteicams pievienot ogles pulveri augļu sulām vai smūtijiem, jo daļu no vērtīgajām uzturvielām apēdīs ogle.

Tas pats sakāms arī par medikamentiem, kuru vidū ir arī antidepresanti un pretiekaisuma zāles, kas, lietojot kopā ar ogli, vairs nav tik efektīvas, kas reizēm var novest pie nopietnām sekām.

Cilvēki ne vienmēr saprot, ka aktivētā ogle darbojas zarnu traktā brīdī, kad tur nonāk, tāpēc tā neveiks organisma atindēšanu, piemēram, no iepriekšējā dienā apēstā treknā ēdiena vai izdzertā alkohola, kas sen jau nonācis asinsritē, kur ogles iedarbība nesniedzas. Aktivētā ogle palēnina zarnu darbību, ir zināmi gadījumi, kad tā izraisa sliktu dūšu un aizcietējumus.

Svarīgākais