Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Aptauja atklāj, ka izmēram ir lielākā nozīme

© f64

Šobrīd televīzijā pilnā sparā pārraida dažādas sporta translācijas un pavisam drīz uz TV ekrāniem varēs sekot līdzi arī futbola čempionāta notikumiem vai uzsākt seriālu jauno sezonu skatīšanos. Nesen Samsung veiktā aptauja* atklāj, ka cilvēki izvēlas arvien lielākus TV ekrānus ar augstas kvalitātes izšķirtspēju, lai baudītu savas iemīļotākās pārraides.

Kvalitāte

2018. gadā veiktā aptauja atklāj, ka teju pusei (47%) aptaujāto Latvijā viena no svarīgākajām televizora īpašībām ir attēla izšķirtspēja un kvalitāte. Nereti tiešie saules stari neļauj izbaudīt iecienītākās pārraides. Pateicoties augstas efektivitātes kvantu punktu tehnoloģijai, Samsung QLED televizori ļauj baudīt iemīļotākos raidījumus kā tumsā, tā arī dienas gaismā un spilgti apspīdētā telpā.

"Esmu patīkami pārsteigts par TV tehnoloģiju attīstību,” stāsta Kaspars Gorkšs, Latvijas Futbola federācijas prezidents. “Šī gada pasaules futbola čempionāta skatīšanās mājās būs gandrīz tikpat iespaidīga kā spēles vērošana klātienē!"

Liela izmēra

Cilvēki arvien biežāk izvēlas iegādāties lielus TV ekrānus. 31% aptaujāto svarīgākais ir televizora ekrāna izmērs, kas dod iespēju izbaudīt saturu, ievērojot sīkākās nianses un detaļas. Vizuālais saturs kļūst arvien kvalitatīvāks, pieprasījums pēc tā aug - tirgus ir sācis aktīvu attīstību, lai pilnveidotu saturu un apmierinātu cilvēku intereses.

“Gadu no gada pieaug pieprasījums pēc televizoriem ar lielāku ekrānu, sākot no 65 collām un lielākiem,” skaidro Samsung sadzīves elektronikas biznesa direktors Baltijā Sergejs Kostjučenko. “Augstās attēla kvalitātes dēļ QLED televizori guvuši plašu atpazīstamību pircēju vidū, līdz ar to plānojam QLED pārdošanas apjomu šogad palielināt trīs reizes, salīdzinot ar 2017. gadu.”

Saturs

Aptaujā atklājas interesanta tradicionālās televīzijas skatīšanās tendence.. Visaktīvāk televīzijas saturam seko līdzi igauņi (90%), Latvijā vairāk nekā puse (67%) un Lietuvā pārsteidzošs mazākums (13%) izvēlas skatīties saturu, ko pārraida nacionālie televīzijas kanāli, Lietuvā priekšroku dod filmām (31%). Pēc aptaujas datiem 30% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju labprātāk uz TV ekrāniem skatās filmas. Vīriešiem būtiski skatīties sporta pārraides augstā izšķirtspējā, savukārt sievietes dod priekšroku koncertu pārraidēm un seriāliem.

*Par aptauju: 2018. gada pavasarī pēc Samsung pasūtījuma veikusi AS Norstat Latvija, aptaujājot 2100 Latvijas, Igaunijas un Lietuvas iedzīvotājus vecumā no 18 gadiem.