Košļeni – ar mēru

© depositphotos.com

Košļājamās gumijas lietošana nav slikts paradums, kamēr to atļaujamies saprātīgos daudzumos. Nav vajadzības izkošļāt veselu paciņu dienā, bet ir situācijas, kad košļene lieti noder, norāda PopSugar.

Košļenes gremošana veicina siekalu izdali, un tas nāk par labu mutes veselībai, jo palīdz aizskalot ēdienu paliekas, neitralizējot skābes un līdz ar to aizkavējot kariesa attīstību, kā arī stiprinot zobu emalju. Sevišķi noderīgi tas ir pēc ēdienreizēm. Dažiem cilvēkiem gumijas košļāšana var izraisīt vēdera pūšanos, un viņiem no tās labāk būs atturēties. Diskomfortu gremošanas traktā un vēdera izejas izmaiņas daļai cilvēku rada košļenēm pievienotie cukura alkoholi, piemēram, sorbitols vai mannitols. Vieglāk panesams ir ksilitols. Dažkārt vēders pūšas vienkārši tāpēc, ka košļājot tiek ierīts daudz gaisa. Atšķirīga dažādiem cilvēkiem ir košļājamās gumijas ietekme uz ēstgribu - daļai tā apetīti rosina, daļai mazina. Gumijas košļāšana var arī atturēt no pārēšanās, piemēram, pie viesību galda, kad saproti, ka esi jau apēdis gana daudz, bet ir liels kārdinājums pēc deserta papildporcijas. Tiem, kuri pūlas atmest smēķēšanu, līdz ar citiem pasākumiem reizēm palīdz cigaretes aizstāšana ar košļeni.

Svarīgākais