Regulāri lietojot uzturā augstā temperatūrā ceptu gaļu, pieaug paaugstināta asinsspiediena risks.
To vērienīgā pētījumā, kurā apsekoti vairāk nekā 100 000 cilvēku, konstatējuši Hārvarda universitātes zinātnieki, vēsta Medical Daily. Iekļaujot pētījumā, nevienam no dalībniekiem nebija ne paaugstināta asinsspiediena, ne diabēta, ne sirds slimību un vēža. Turpmāko 12 - 16 gadu laikā vairāk nekā 37 000 dalībnieku attīstījās augsts asinsspiediens. Tiem, kuri ēda grilētu vai ceptu gaļu vairāk nekā 15 reizes mēnesī, paaugstināta asinsspiediena risks bija par 17 procentiem lielāks nekā tiem, kuri šādus ēdienus baudīja mazāk par četrām reizēm mēnesī. Izvairīšanās no tādām sarkanās gaļas, vistu un zivju ēdienu gatavošanas metodēm kā grilēšana, bārbekjū un kārtīga sacepšana, var kalpot paaugstināta asinsspiediena profilaksei, atzīst pētījuma autori. Veselīgākas metodes ir sautēšana, vārīšana un tvaikošana.