Mazs špi­ke­rī­tis olu krā­so­ša­nā

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Olu krā­so­ša­na ir ļo­ti aiz­rau­jo­ša un ra­do­ša no­dar­be, ku­rā pa­ras­ti grib ie­sais­tī­ties vi­sa ģi­me­ne. Kāds tur brī­nums, ja no­krā­sots kriet­ni vai­rāk olu, ne­kā ie­spē­jams vien­kār­ši tā­pat ap­ēst. Die­nas bei­gās at­li­ku­šās olu kau­ju zau­dē­tā­jas un uz­va­rē­tā­jas no­nāks le­dus­ska­pī, lai nā­ka­ma­jā die­nā no tām pa­ga­ta­vo­tu sa­lā­tus.

Olas var no­krā­sot tā, lai ne­bū­tu di­vu vie­nā­du, un tik­pat daudz­vei­dī­gas ir arī olu sa­lā­tu re­cep­tes. Vien jā­rau­gās, lai olām ta­jos bū­tu gal­ve­nā lo­ma un tās ne­pa­zus­tu ci­tu sa­stāv­da­ļu jūk­lī.

Izman­to­tas brū­nās olas, kas krā­so­tas sī­po­lu mi­zu no­vā­rī­ju­mā. Kat­ru olu vieg­li sa­mit­ri­na, ap­liek ar da­bas ma­te­ri­āliem un lie­lām sa­mit­ri­nā­tām sī­po­lu mi­zām, ie­tin drā­ni­ņā, no­tin ar die­gu, liek auk­stā no­vā­rī­ju­mā, kam pie­vie­nots sāls, uz­vā­ra, vā­ra 10 mi­nū­tes un at­dze­sē, cik pie­tiek pa­cie­tī­bas. Olas uz­ma­nī­gi iz­sai­ņo un, ja vē­las, ie­ziež ar kā­du tauk­vie­lu, lai bū­tu spī­dī­gas.

Dil­les

Mel­le­nes, sald­ētas, ap­lie­tas ar kar­stu ūde­ni

Ru­ko­las la­pas

Zaķ­kā­pos­ti

Auzu pār­slas

Pie­sau­lī­tē plūk­tas pa­nāt­res

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais