Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Salāti. Re­cep­tes bez ma­jo­nē­zes

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Lai labi garšo!

  • Olu un ķir­bju sa­lā­ti. Sa­stāv­da­ļas. Di­vas cie­ti vā­rī­tas olas, 100 g ķir­bju mīk­stu­ma, viens ne­liels sar­ka­nais sī­pols; mēr­cei: pus­glā­ze ke­fī­ra, vie­na ēdam­ka­ro­te ka­pā­tu pē­ter­sī­ļu za­ļu­mu, trīs ķip­lo­ku dai­vi­ņas, sāls, pi­pa­ri, trīs ēdam­ka­ro­tes augu eļ­ļas. Pa­ga­ta­vo­ša­na. Ķir­bju mīk­stu­mu sa­rī­vē uz sak­ņu rī­ves, sī­po­lu sī­ki sa­griež, olas sa­ka­pā. Vi­su liek sa­lā­tu trau­kā. Ke­fī­ru sa­jauc ar za­ļu­miem, sā­li, pi­pa­riem, pie­vie­no spie­dē sa­spies­tus ķip­lo­kus un eļ­ļu, sa­pu­to vien­da­bī­gu mēr­ci, pār­lej sa­lā­tiem.
  • Krā­sai­nie sa­lā­ti. Sa­stāv­da­ļas. Se­šas cie­ti vā­rī­tas olas, 100 g grie­ķu jo­gur­ta, viens ga­tavs avo­ka­do, ne­daudz cit­ro­nu su­las, viens se­le­ri­jas kāts, sau­ji­ņa ru­ko­las sa­lā­tu la­pu, sar­ka­no aso pi­pa­ru pār­slas. Pa­ga­ta­vo­ša­na. Lē­ze­nā sa­lā­tu trau­kā kār­to ru­ko­las la­pas, pār­liek ar ri­pi­ņās sa­griez­tām olām, vir­sū liek avo­ka­do ga­ba­li­ņus, kas ap­sla­ci­nā­ti ar cit­ro­nu su­lu, uz­kai­sa pi­pa­rus un sa­griez­tas se­le­ri­jas, pār­lej ar jo­gur­tu.
  • Olu bal­tu­mu sa­lā­ti. Sa­stāv­da­ļas. Trīs vā­rī­tu olu bal­tu­mi, viens to­māts, vie­na ēdam­ka­ro­te ka­pā­tu pē­ter­sī­ļu, vie­na tēj­ka­ro­te auk­sta spie­du­ma olīv­u eļ­ļas, mel­nie pi­pa­ri. Pa­ga­ta­vo­ša­na. Olu bal­tu­mus sī­ki sa­griež, to­mā­tu sa­griež plā­nās šķē­lī­tēs, liek sa­lā­tu trau­kā, pār­lej ar eļ­ļu, kam pie­jauk­ti pi­pa­ri un pē­ter­sī­ļi.