menu
Sestdiena, 18.oktobris
Vārda dienas šodien:
Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds
settings
Uzstādījumi
Burtu lielums:
A
A
A
Latvijā
Rīgā
Reģionos
Politika
Ekonomika
Izglītība
Kriminālziņas
Veselība
Pasaulē
Sports
Izklaide
Horoskopi
Lasītāju viedoklis
search
Par nra.lv
Reklāma
Privātuma politika
Lietošanas noteikumi
Autortiesības
Ētikas kodekss
Vakances
Kontakti
Sestdiena, 18.oktobris
redeem
Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds
Rīgā
+6°
search
account_circle
Profils
Iestatījumi
Iziet
login
Neatkarīgā
Dzīvesstils
TautaRunā
LifeHacks
Sports
home
/
Māja
Salāti. Receptes bez majonēzes
Ilze Zonne
schedule
26.mar 2018
© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Lai labi garšo!
Olu un ķirbju salāti.
Sastāvdaļas.
Divas cieti vārītas olas, 100 g ķirbju mīkstuma, viens neliels sarkanais sīpols; mērcei: pusglāze kefīra, viena ēdamkarote kapātu pētersīļu zaļumu, trīs ķiploku daiviņas, sāls, pipari, trīs ēdamkarotes augu eļļas.
Pagatavošana.
Ķirbju mīkstumu sarīvē uz sakņu rīves, sīpolu sīki sagriež, olas sakapā. Visu liek salātu traukā. Kefīru sajauc ar zaļumiem, sāli, pipariem, pievieno spiedē saspiestus ķiplokus un eļļu, saputo viendabīgu mērci, pārlej salātiem.
Krāsainie salāti.
Sastāvdaļas.
Sešas cieti vārītas olas, 100 g grieķu jogurta, viens gatavs avokado, nedaudz citronu sulas, viens selerijas kāts, saujiņa rukolas salātu lapu, sarkano aso piparu pārslas.
Pagatavošana.
Lēzenā salātu traukā kārto rukolas lapas, pārliek ar ripiņās sagrieztām olām, virsū liek avokado gabaliņus, kas apslacināti ar citronu sulu, uzkaisa piparus un sagrieztas selerijas, pārlej ar jogurtu.
Olu baltumu salāti.
Sastāvdaļas.
Trīs vārītu olu baltumi, viens tomāts, viena ēdamkarote kapātu pētersīļu, viena tējkarote auksta spieduma olīvu eļļas, melnie pipari.
Pagatavošana.
Olu baltumus sīki sagriež, tomātu sagriež plānās šķēlītēs, liek salātu traukā, pārlej ar eļļu, kam piejaukti pipari un pētersīļi.
Dalies:
Komentēt