Salāti. Re­cep­tes bez ma­jo­nē­zes

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Lai labi garšo!

  • Olu un ķir­bju sa­lā­ti. Sa­stāv­da­ļas. Di­vas cie­ti vā­rī­tas olas, 100 g ķir­bju mīk­stu­ma, viens ne­liels sar­ka­nais sī­pols; mēr­cei: pus­glā­ze ke­fī­ra, vie­na ēdam­ka­ro­te ka­pā­tu pē­ter­sī­ļu za­ļu­mu, trīs ķip­lo­ku dai­vi­ņas, sāls, pi­pa­ri, trīs ēdam­ka­ro­tes augu eļ­ļas. Pa­ga­ta­vo­ša­na. Ķir­bju mīk­stu­mu sa­rī­vē uz sak­ņu rī­ves, sī­po­lu sī­ki sa­griež, olas sa­ka­pā. Vi­su liek sa­lā­tu trau­kā. Ke­fī­ru sa­jauc ar za­ļu­miem, sā­li, pi­pa­riem, pie­vie­no spie­dē sa­spies­tus ķip­lo­kus un eļ­ļu, sa­pu­to vien­da­bī­gu mēr­ci, pār­lej sa­lā­tiem.
  • Krā­sai­nie sa­lā­ti. Sa­stāv­da­ļas. Se­šas cie­ti vā­rī­tas olas, 100 g grie­ķu jo­gur­ta, viens ga­tavs avo­ka­do, ne­daudz cit­ro­nu su­las, viens se­le­ri­jas kāts, sau­ji­ņa ru­ko­las sa­lā­tu la­pu, sar­ka­no aso pi­pa­ru pār­slas. Pa­ga­ta­vo­ša­na. Lē­ze­nā sa­lā­tu trau­kā kār­to ru­ko­las la­pas, pār­liek ar ri­pi­ņās sa­griez­tām olām, vir­sū liek avo­ka­do ga­ba­li­ņus, kas ap­sla­ci­nā­ti ar cit­ro­nu su­lu, uz­kai­sa pi­pa­rus un sa­griez­tas se­le­ri­jas, pār­lej ar jo­gur­tu.
  • Olu bal­tu­mu sa­lā­ti. Sa­stāv­da­ļas. Trīs vā­rī­tu olu bal­tu­mi, viens to­māts, vie­na ēdam­ka­ro­te ka­pā­tu pē­ter­sī­ļu, vie­na tēj­ka­ro­te auk­sta spie­du­ma olīv­u eļ­ļas, mel­nie pi­pa­ri. Pa­ga­ta­vo­ša­na. Olu bal­tu­mus sī­ki sa­griež, to­mā­tu sa­griež plā­nās šķē­lī­tēs, liek sa­lā­tu trau­kā, pār­lej ar eļ­ļu, kam pie­jauk­ti pi­pa­ri un pē­ter­sī­ļi.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.