Svinam pankūku dienu! TOP 10 gardas idejas plāno pankūku pildījumam

© Publicitātes foto

Šodien, 13. februārī, visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Pankūku diena, kurā tradicionāli vismaz vienā no ēdienreizēm jāiekļauj pankūkas. Turklāt šonedēļ tiek atzīmēta arī Masļeņica – ziemas aizvadīšanas un pavasara gaidīšanas svētki, kuru neatņemama sastāvdaļa ir tieši pankūku baudīšana. Šis ir īstais brīdis nobaudīt ierastu ēdienu jaunās garšu niansēs, tāpēc kulinārijas blogaere Zane Ozoliņa piedāvā izmēģināt desmit gardus pildījumus plānajām pankūkām.

1. Pankūku kabatiņas ar malto gaļu

Izejvielas pildījumam (3 pankūkām):

100 g jauktas maltās gaļas

100 g šampinjonu

1 sīpols

ķiploka daiviņa

šķipsniņa sāls

malti melnie pipari

eļļa cepšanai

svaigi zaļumi


Pagatavošana:

1. Uz pannas sakarsētā eļļā viegli apbrūnina mazos gabaliņos sasmalcinātu sīpolu. Pievieno malto gaļu, nedaudz apcep, tad pieber plānās šķēlītēs sagrieztas sēnes.

2. Visas sastāvdaļas cep, līdz gaļa ir gatava un no sēnēm iztvaikojis viss liekais šķidrums. Tad pannu noņem no plīts un masā iemaisa sīki sakapātu ķiploka daiviņu.

3. Pildījumu nedaudz atdzesē un liek uz iepriekš pagatavotām plānajām pankūkām.

4. Pankūku malas saloka tā, lai nekur ārpusē pildījums nebūtu redzams.

5. Pankūku kabatiņas liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep brūnas no abām pusēm, pasniedz ar krējumu un svaigiem zaļumiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā