Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Interesanti: Ko Latvijas iedzīvotāji apņēmušies nākamgad izdarīt?

© F64

Latvijā 81% iedzīvotāju ir kāda apņemšanās nākamajam gadam, tostarp populārākās apņemšanās ir saistītas ar veselīgu dzīvesveidu un mājokļa labiekārtošanu, pavēstīja "Swedbank" mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Viņa informēja, ka visbiežāk iedzīvotāji nākamajā gadā ir apņēmušies uzlabot savu fizisko formu un veltīt vairāk laika sportiskām aktivitātēm (38%), izremontēt mājokli (32%), doties sen kārotā ceļojumā (29%), ēst veselīgāk (29%), kā arī apgūt jaunas prasmes (25%).

Jakubovska arī atzīmēja, ka 22% Latvijas iedzīvotāju no nākamā gada ir apņēmušies sākt plānot budžetu, savukārt 18% - sākt veidot uzkrājumus nākotnei. Turklāt apņemšanās, kas saistītas ar rūpīgāku tēriņu plānošanu un uzkrājumu veidošanu, vairāk raksturīgas dāmām - 26% sieviešu pretstatā 18% vīriešu nākamgad apņemas sākt plānot savu budžetu, 21% - veidot uzkrājumus nākotnei (tāds pats plāns ir 14% vīriešu), bet vēl 17% sieviešu plāno nokārtot uzņemtās finanšu saistības (līdzīgs mērķis ir 10% vīriešu).

Vienlaikus sievietes biežāk (35%) nekā vīrieši (29%) ilgojas arī pēc uzlabojumiem mājoklī.

Savukārt vīrieši pretstatā sievietēm nākamā gada laikā iecerējuši iegadāties jaunu auto (15% pretstatā 10% sieviešu), kā arī vīriešiem divas reizes aktuālāka ir cīņa ar kaitīgajiem ieradumiem (16% kungu pretstatā 8% sieviešu).

Tajā pašā laikā jaunieši jeb iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 24 gadiem pamatā apņemamas apgūt jaunas zināšanas (41%), uzlabot savu veselību, aktīvāk sportojot (61%) un veselīgāk ēdot (42%), kā arī biežāk būt kopā ar saviem vecākiem (32% pretstatā 13% vidēji), klāstīja Jakubovska.

Tikmēr 19% iedzīvotāju nolēmuši neko neapņemties, lai pēcāk nekas sev nav jāpārmet.