Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Mākslīgais iedegums bez solārija. Kā to panākt?

© F64

Gatavojoties ziemas skaistākajiem svētkiem un gada nogales krāšņākajām ballēm, ikviens grib izskatīties labi. Un viens no laba izskata priekšnoteikumiem ir arī veselīga, viegli iesauļota ādas krāsa. Bet kā tādu iegūt, nepakļaujot sevi kaitīgajai ultravioleto staru iedarbībai solārijā?

Vislabākā alternatīva ir sejas un ķermeņa losjoni ar paštonējošām sastāvdaļām.

Četrus galvenos ieteikumus, kā gada aukstākajā sezonā iegūt perfektu ādas toni, sagatavojusi zīmola Dove vadītāja Kertu-Kai Poldvere.

1. Sagatavojiet ādu krēma uzklāšanai. 24 stundas pirms paštonējošā krēma uzklāšanas, noskrubējiet ķermeni un pēc dušas to samitriniet ar eļļu nesaturošu losjonu. Noteikti pievērsiet uzmanību zonām, kas parasti ir sausākas, piemēram, ceļgaliem un elkoņiem, jo tās var uzsūkt vairāk pigmenta.

Der zināt! Arī poras mēdz uzsūkt daudz pigmenta, tāpēc pirms paštonējošā krēma uzklāšanas apstrādājiet sejas ādu ar ledus gabaliņu, kas palīdzēs aizsargāt poras no nosprostošanās.

2. Veiciet produkta testu uz ādas. Dienu pirms paštonējošā krēma uzklāšanas uz ādas ieteicams veikt testu, lai redzētu, kā krēms reaģē ar ķermeņa ādu. Daudzas sievietes nezina, ka dažkārt pat medikamenti un menstruālais cikls var ietekmēt krāsas intensitāti uz ādas. Ja tomēr neizdodas iegūt vēlamo ādas toni un uz tās ir radies, piemēram, tumšs bronzas tonis ar pleķiem, uzklājiet uz tā maigu ķermeņa eļļu un atstājiet uz apmēram 10 minūtēm, pēc tam nomazgājiet karstā dušā. Tas izlīdzinās ādas toni un padarīs to gaišāku.

3. Sāciet ar kājām un tad virzieties uz augšu. Pirmais un vienīgais noteikums, lai iegūtu nevainojamu iedeguma toni, ir sākt klāt krēmu no kājām un tad virzīties uz augšu - tas palīdzēs ādai izskatīties tā, it kā iedegums būtu veidojies dabiski. Paštonējošo krēmu uz ķermeņa klāj ar apļveida kustībām (apmēram tējkarotes daudzumu vienā uzklāšanas piegājienā).

Svarīgi! Uz sejas krēmu visvairāk klājiet tajā vietā, kur tā dabiski visātrāk iedeg. Esiet uzmanīgi ar uzacu zonu.

4. Neļaujiet krēmam uzkrāties ādas krociņās. Lai paātrinātu žūšanas procesu, var izmantot matu fēna auksto gaisu. Kad krēms nožuvis, uzklājiet bērnu pūderi - padusēs, uz elkoņiem un ceļiem, lai pastiprinātu produkta noturību šajās zonās un neļautu krēmam uzkrāties ādas krociņās.

Der zināt! Lai paildzinātu iedeguma noturību, lietojiet maigus un mitrinošus ādas kopšanas līdzekļus.

***

VIEDOKLIS

Ierobežojumu lietošanai nav daudz

Raimonds KARLS, dermatologs, Derma Clinic Riga vadītājs:

- Pamatā ir divu veidu paštonējošie līdzekļi. Pirmie vienkārši satur gaiši brūnu pigmentu, kas iestrādāts losjona vai krēma formulējumā. Šajā grupā ir arī bezkrāsainie, kas, nonākot uz ādas un saskaroties ar gaisu, oksidējas. Otrie, un tādu ir lielākais vairums, satur melanīna akseleratorus (tie veicina pigmenta melanīna sintēzi vai tā oksidēšanos epidermas šūnās). Par pirmajiem cilvēki ne vienmēr ir sajūsmā, jo tie nedaudz iekrāso ne vien ādas virsmu, bet arī apģērbu.

Otri ir apģērbam draudzīgāki, bet parasti arī maksā dārgāk.

Ir vēl arī trešais variants - laser spray sistēmas, kad ādas virsmu apsmidzina ar sešiem dažādiem toņiem, no gaiša līdz šokolādes brūnam. To var izmantot gan visam ķermenim, gan tikai atsevišķām ķermeņa daļām.

Ierobežojumu šo līdzekļu lietošanai nav daudz, tomēr, ja cilvēks ir ar tieksmi uz alerģiskām reakcijām, paštonējošos līdzekļus nebūtu ieteicams lietot vispār vai lietot tikai pēc testa aplikācijas. Starp citiem plusiem un mīnusiem ir stabilitātes un cenas jautājums: lētākie maksā vien pāris eiro, dārgākie līdz pat vairākiem desmitiem, bet - cik ilgnoturīgs ir šāds pigments?

***

Ekrānšāviņš no avīzes

BIODERMA mitrinošs pašiedeguma aerosols - iedeguma toni veido pakāpeniski, neveicina ādas poru nosprostošanos un nenotraipa ādu un apģērbu.

Ideāli piemērots ļoti jutīgai ādai (150 ml/~13 eiro)

*

COLLISTAR paštonējošs aerosols 360° - tam ir vairāku pozīciju sprausla, kas ļauj viegli uzklāt produktu pat grūti aizsniedzamās ķermeņa vietās; mitrinoša un ādu aizsargājoša iedarbība pret novecošanos (150 ml/31,99 eiro)

*

SUNKISSED pašiedeguma putas vidēji tumšam ādas tonim, ar alvejas ekstraktu; jo vairāk putas uzklāsiet, jo lielāks būs iedeguma efekts (150 ml/7,49 eiro)

*

CREIGHTONS paštonējošs krēms - nodrošina vienmērīgu tonējumu tikai dažu stundu laikā; viegli nomazgājams (100 ml/3,99 eiro)

*

ARTEMIS paštonējošs krēms sejai ar SPF10 - zīdaini maigā tekstūra viegli uzsūcas, nodrošinot tūlītēju dabīgu iedegumu (50 ml/11,96 eiro)

*

DOUGLAS paštonējošs dušas ķermeņa losjons - tas lietojams, mazgājoties dušā. Tādā veidā āda ne tikai iegūst dabiski vienmērīgu nokrāsu, bet tiek intensīvi barota un mitrināta. Drīz tirdzniecībā!

*

VICHY paštonējošs sejas un ķermeņa losjons - nodrošina dabiska izskata iedegumu stundas laikā; ar vitamīnu E, kas iedarbojas pret novecošanos (100 ml/16,80 eiro).