Interesanti! TOP 5 patiesības par šokolādi

© pixabay.com

2.lapa

Kakao masa - kakao masas sagatavošana ir viens no pirmajiem šokolādes ražošanas soļiem, kura laikā tehnoloģiskajās iekārtās tiek sasmalcināti iepriekš grauzdēti kakao pupu kodoli līdz tiek iegūta vienmērīga masa. No kakao masas tiek iegūts kakao sviests un kakao pulveris ar samazinātu tauku saturu. Atkarībā no šokolādes veida un receptūras, tās veidošanā kakao masu, kakao sviestu un pulveri var izmantot dažādās proporcijās, bet tas kopā veido kakao procentuālo sastāvu šokolādē. Kakao pupiņu grauzdēšana un pārstrāde izejvielās ir ļoti specifisks un skrupulozs darbs, tādēļ šo procesu norisi ražotāji uztic profesionāļiem un ekspertiem šajā jomā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais