Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

VESELĪBA: Kāpēc galvai nedrīkst ļaut sāpēt?

© pixabay.com

2.lapa

Sekundārās galvassāpes - sekas dažādām kaitēm

Šo galvassāpju iemesls ir dažādas slimības, organiskas izmaiņas vai ķīmisku vielu iedarbība. Diezgan bieži sāpes saistītas ar mugurkaula deformāciju vai galvas traumu. Tās var būt arī saaukstēšanās slimību izpausme, kad ir paaugstināta temperatūra un klepus, ja ir deguna blakusdobumu iekaisums, acu nedienas (piemēram, glaukomas lēkme, redzes sasprindzinājums), žokļu un zobu slimības.

Īpaša uzmanība jāpievērš sekundārajām galvassāpēm, kas radušās asinsrites traucējumu vai asinsvadu bojājumu dēļ (ateroskleroze, insulti, aneirismas plīsumi, vēnu trombozes), jo tās ir situācijas, kad dzīvībai draud briesmas. Tāpat, ja uzradušās galvassāpes un vēl augsta temperatūra, nepieciešams saukt neatliekamo medicīnisko palīdzību. Var izrādīties, ka tas ir meningīts, kad jāārstējas slimnīcā.

Citreiz mēdz būt tā, ka galva tikai sāp un sāp, varbūt arī reibst, līdz izrādās, ka cilvēkam ir paaugstināts asinsspiediens. Vienmēr vajag atcerēties par spiediena kontroli, īpaši cilvēkiem pēc 45 gadiem. Mūsdienās arī jauniešiem, saspringtā dzīves ritma dēļ, spiediens mēdz būt paaugstināts. Starp citu, arī pazemināts spiediens var likt sāpēt un reibt galvai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā