Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

VESELĪBA: Kā palīdzēt savai ādai rudens laikā

© chezbeate/pixabay.com

Tuvojoties vēsākam laikam un apkures sezonai, mainās arī mūsu ādas un organisma vajadzības, tādēļ ir jāpārskata savi ādas kopšanas paradumi. Vēsā laikā ādas stāvokli ietekmē gan aukstums, gan vējš, gan sauss gaiss telpās, kā arī temperatūras svārstības, kad brīžiem nākas atrasties aukstumā, brīžiem - siltumā.

Aukstā laikā āda ir silta, bet gaiss ļoti auksts, tātad krietni atšķiras ādas un gaisa temperatūra. Pielāgojoties šai nelabvēlīgajai situācijai, āda maina savas īpašības. Galvenā problēma, ko ziemā izjūt āda, ir mitruma zudums. Trūkstot mitrumam, āda zaudē elasticitāti. Parasti vēsā laikā taukaina āda kļūst normāla, normāla āda kļūst sausāka, bet sausa āda - arvien jutīgāka. Kad āda netiek galā ar nelabvēlīgiem apstākļiem, notiek tās zvīņošanās un plaisāšana. Izvēloties kosmētiku un ādas kopšanas metodes, obligāti jāņem vērā šīs īpatnības.

Raksturīgākās kļūdas

• Pārāk bieža skrubja izmantošana un pīlinga veikšana, kas noved pie ādas mitruma zuduma, sausuma un savelkošas sajūtas. Paplašinās ādas poras, un zūd ādas elastība.

• Karsta ūdens lietošana. Ziemā ādai ieteicams vēss un viegli silts ūdens.

• Saules aizsarglīdzekļu ignorēšana. Jebkurā gadalaikā ultravioletais starojums lielās devās ir kaitīgs un veicina ādas fotonovecošanu un pigmentāciju.

• Mitrinošu krēmu lietošana ziemā no rīta vai tieši pirms došanās laukā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā