“Pica Rīga” pavāri piedāvā “Portobello” picas recepti, ko ikviens var pagatavot mājās kādā drēgnākā rudens vakarā, kad laikapstākļi nevilina doties ārpus mājām.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Picas mīkla, 200 g
3 lielas portobello sēnes
1 ēdamkarote olīveļļas
Itālijas saldā desa šķēlēs, 200 g
Ap 10 vīnogu tomāti
1/2 ēdamkarotes skābā krējuma
1/2 glāze sasmalcinātu vai saplēstu bazilika lapu
1/2 tase sasmalcināta parmezāna siera
Šķipsniņa sāls un svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Izrullē picas mīklu 30 centimetru diametrā, uz tās uzsmērē skābo krējumu. Uz picas izkārto šķēlēs sagrieztas Portobello sēnes, Itālijas saldo desu un vīnogu tomātus. Liek picu krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm. Kad noteiktais laiks pagājis, svarīgi pārliecināties, ka picas maliņa un apakša izcepusies zeltaini brūna, tad izņem picu no cepeškrāsns.
Pāri pārber parmezānu un sasmalcinātu baziliku.