Ko sola jaunās dizaina tendences?

© Publicitātes foto

Atkal iestājies rudens. Bezrūpīgās vasaras naktis, kleitas un sauli nomainījis vēsāks laiks, krāsainas koku lapas un garu vakaru pavadīšana mājās, lasot grāmatas un malkojot tēju. Tuvojoties aukstākam laikam, savā mājoklī vēlamies ne tikai sajust siltumu un komfortu, bet arī papildināt to ar aktuālākajiem šīs sezonas dizaina elementiem. IMPERFEKT aicina ielūkoties, kādas tendences šosezon manāmas dizaina pasaulē.

Šajā sezonā krasas pārmaiņas nav vērojamas ne krāsu, ne formu, ne materiālu ziņā. Tāpat kā 2017. gadā, arī 2018. gada kolekcijas ir dažādos pasteļtoņos un tā sauktajos dūmakainajos toņos. Vēl joprojām liela nozīme tiek piešķirta komfortam, funkcionalitātei, kā arī dabīgu materiālu izmantošanai.

Interjera dizaina priekšmetos, mēbelēs un traukos saglabājas dažādu metālu klātbūtne - nopulēts misiņš un varš melnajā apdarē.

Krāsa - terakota

2018. gada kolekcijās vērojama terakota krāsu palete - no pūdera rozā līdz dziļi sarkanajam, viegli pieskaroties ķieģeļa dažādajām tonalitātēm. Arī dzeltenbrūni sarkanie toņi turpina izdaiļot interjeru. Šī krāsu palete ienes interjerā maigu, siltu un mīlīgu noskaņu.

Taču notiek arī atgriešanās pie spēcīgajām pamatkrāsām - zilas, sarkanas, dzeltenas. Šosezon īpaši aktuāla ir arī debess zilā krāsa. Tā pārvērš mājokli par virtuālu paradīzi, un, kombinējot to ar zaļo un dzelteno krāsu, pietuvina zemei.

Lai iekārtošanās dīvānā šķistu vēl patīkamāka, izvēlies spilvenus “Lia” - http://ejuz.lv/spilvenslia

Forma - arka

Arkas formā šosezon veidoti gan skapji un plaukti, gan arī krēsli un spoguļgaldi. Šī tendence paver perspektīvas, piemēram, dizainā pamanāms elegantu cauruļu izmantojums. Neparastās un elegantās caurules mēbelēm piešķir struktūru, it kā apskajot tos, kuri tajās iesēžas, turklāt caurules veido gvieglas un gaisīgas gaismas kontūras. Caurules pamanāmas arī dažādu gaismekļu un skapju dizainos, piešķirot tiem vieglumu un rotaļīgumu.

Notver mūsdienīgo cauruļu motīvu, izvēloties galda piederumus “The Bitz” - http://ejuz.lv/galdapiederumi

Materiāls - akmens

Baltā marmora dominēšana dizainā ir pagātne. Šobrīd uzvaras gājienu piedzīvo krāsainiem akmeņi. Dīvānu malas, zemie galdi un dažādas interjera objekti iekrāsojas sarkanu un zaļu toņu marmorā. Daži pasaules dizaineri pat ir aizsākuši jaunu kustību - vēnu imitācijas izmantošanu dažādos materiālos. Neordinārā tendence pamanāma gan stiklā, piemēram, galda virsmās, kājās, gan gaismekļos un dažādos dizaina priekšmetos.

Ienes mājoklī gaismu un iededz sveces “Trīskāršā melnā marmora uguns” svečturī - http://ejuz.lv/svecturis