Rudens ir īstais laiks, kad nobaudīt ēdienus, kuru pagatavošanai izmantoti sezonālie augļi un dārzeņi. "Rimi gardēžiem" sagatavojuši vairākas receptes, kuras būs īpaši noderīgas tiem, kuri ikdienā neēd gaļu.
![](http://zinas.nra.lv/_mm/photos/2017-09/540px/276245_551923c672.jpg)
TT NEWS AGENCY/SCANPIX
VEĢETĀRAIS ČILI
Sastāvdaļas:
- Četru veidu pupiņu maisījums
- 400 g - Tomātu biezenis - 400 ml
- Konservēta kukurūza - 200 g
- Dārzeņu buljons - 200 ml
- Šalotes sīpoli - 2 gab.
- Burkāns - 1 gab.
- Paprika, sarkana - 1 gab.
- Ķiploks - 4 daiviņas
- Vorčestras mērce - 2 ēdamk.
- Brūnais cukurs - 1 ēdamk.
- Kumins - 1 tējk.
- Asais čili - 1 gab.
- Citronzāle - 1 gab.
- Ingvers - 1/3 tējk.
- Sāls, pipari - pēc garšas
Pagatavošana:
- Noskalo visus dārzeņus, nomizo.
- Sīpolu, burkānu, papriku sagriež mazos, kukurūzas lieluma kubiņos.
- Viegli apcep uz pannas 5 minūtes.
- Pievieno uz pusēm pārgrieztu citronzāli, kuminu, smalki sagrieztu čili un ķiplokus. Pielej dārzeņu buljonu vai ūdeni. Vāra 10 minūtes.
- Kad buljons nedaudz pavārījies, pievieno tomātu biezeni, Vorčestras mērci, ingveru un brūno cukuru. Turpina vārīt, līdz tas nedaudz sabiezē.
- Pievieno pupiņas un kukurūzu.
- Nogaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus vai vēl čili.
- Pasniedz kopā ar zaļumiem un tortiljām.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā