Rudens ir īstais laiks, kad nobaudīt ēdienus, kuru pagatavošanai izmantoti sezonālie augļi un dārzeņi. "Rimi gardēžiem" sagatavojuši vairākas receptes, kuras būs īpaši noderīgas tiem, kuri ikdienā neēd gaļu.
TT NEWS AGENCY/SCANPIX
VEĢETĀRAIS ČILI
Sastāvdaļas:
- Četru veidu pupiņu maisījums
- 400 g - Tomātu biezenis - 400 ml
- Konservēta kukurūza - 200 g
- Dārzeņu buljons - 200 ml
- Šalotes sīpoli - 2 gab.
- Burkāns - 1 gab.
- Paprika, sarkana - 1 gab.
- Ķiploks - 4 daiviņas
- Vorčestras mērce - 2 ēdamk.
- Brūnais cukurs - 1 ēdamk.
- Kumins - 1 tējk.
- Asais čili - 1 gab.
- Citronzāle - 1 gab.
- Ingvers - 1/3 tējk.
- Sāls, pipari - pēc garšas
Pagatavošana:
- Noskalo visus dārzeņus, nomizo.
- Sīpolu, burkānu, papriku sagriež mazos, kukurūzas lieluma kubiņos.
- Viegli apcep uz pannas 5 minūtes.
- Pievieno uz pusēm pārgrieztu citronzāli, kuminu, smalki sagrieztu čili un ķiplokus. Pielej dārzeņu buljonu vai ūdeni. Vāra 10 minūtes.
- Kad buljons nedaudz pavārījies, pievieno tomātu biezeni, Vorčestras mērci, ingveru un brūno cukuru. Turpina vārīt, līdz tas nedaudz sabiezē.
- Pievieno pupiņas un kukurūzu.
- Nogaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus vai vēl čili.
- Pasniedz kopā ar zaļumiem un tortiljām.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā