RECEPTES: Sa­lā­ti – vieg­li, bet sā­tī­gi

© eak_kkk/pixabay.com

Rei­zēm, lai jus­tu sā­tu un bū­tu pa­ēdis, va­jag pa­vi­sam ne­daudz. Dū­šas pie­sie­ša­nai un vien­lai­kus vieg­lu­ma sa­jū­tai vē­de­rā vis­pa­tei­cī­gā­kie ir sa­lā­ti – ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mi, ēr­ti pa­ņe­ma­mi līdz­i, ļau­jas bez­ga­la dau­dzām im­pro­vi­zā­ci­jām.

To­fu sa­lā­ti Āzi­jas gau­mē

SA­STĀV­DA­ĻAS:

1 ēdam­ka­ro­te me­dus

2 tēj­ka­ro­tes so­jas mēr­ces

3 ēdam­ka­ro­tes rap­šu eļ­ļas

2 ēdam­ka­ro­tes eti­ķa

1 tēj­ka­ro­te se­za­ma eļ­ļas

1 tēj­ka­ro­te svai­gi rī­vē­ta in­gve­ra

200 g ku­bi­ņos sa­griez­ta To­fu sie­ra

100 g vā­rī­tu gar­grau­du rī­su

200 g sa­lā­tu mixa vai ci­tu za­ļu­mu

sāls

svai­gi mal­ti mel­nie grau­du pi­pa­ri

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

  1. Bļo­dā sa­jauc rap­šu eļ­ļu, eti­ķi, me­du, se­za­ma eļ­ļu, so­jas mēr­ci, in­gve­ru un sā­li.

  2. Pan­nā liek ku­bi­ņos sa­griez­tu To­fu sie­ru, pie­vie­no di­vas ēdam­ka­ro­tes mēr­ces un sie­ru ap­cep, līdz tas kļūst zel­tai­ni brūns. Ap­cep­to sie­ru vēl ap­sla­ka ar ne­lie­lu mēr­ces dau­dzu­mu.

  3. Uz šķīv­ja kār­to sa­lā­tus un rī­sus, vi­su pār­lej ar at­li­ku­šo aiz­da­ru un pa­snie­dzot por­ci­ju pa­pil­di­na ar ap­cep­tiem To­fu sie­ra ga­ba­li­ņiem.

  4. Sa­lā­tu pa­pil­di­nā­ša­nai ir ne­ie­ro­be­žo­tas ie­spē­jas: var pie­vie­not vieg­li ap­vā­rī­tus un šķē­lī­tēs sa­griez­tus bur­kā­nus, svai­gu gur­ķu ga­ba­li­ņus, mīk­sti vā­rī­tas vis­tu vai pai­pa­lu olas, olīv­as, pap­ri­ku vai to­mā­tus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais