Reizēm, lai justu sātu un būtu paēdis, vajag pavisam nedaudz. Dūšas piesiešanai un vienlaikus viegluma sajūtai vēderā vispateicīgākie ir salāti – ātri pagatavojami, ērti paņemami līdzi, ļaujas bezgala daudzām improvizācijām.
Tofu salāti Āzijas gaumē
SASTĀVDAĻAS:
1 ēdamkarote medus
2 tējkarotes sojas mērces
3 ēdamkarotes rapšu eļļas
2 ēdamkarotes etiķa
1 tējkarote sezama eļļas
1 tējkarote svaigi rīvēta ingvera
200 g kubiņos sagriezta Tofu siera
100 g vārītu gargraudu rīsu
200 g salātu mixa vai citu zaļumu
sāls
svaigi malti melnie graudu pipari
PAGATAVOŠANA:
Bļodā sajauc rapšu eļļu, etiķi, medu, sezama eļļu, sojas mērci, ingveru un sāli.
Pannā liek kubiņos sagrieztu Tofu sieru, pievieno divas ēdamkarotes mērces un sieru apcep, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Apcepto sieru vēl apslaka ar nelielu mērces daudzumu.
Uz šķīvja kārto salātus un rīsus, visu pārlej ar atlikušo aizdaru un pasniedzot porciju papildina ar apceptiem Tofu siera gabaliņiem.
Salātu papildināšanai ir neierobežotas iespējas: var pievienot viegli apvārītus un šķēlītēs sagrieztus burkānus, svaigu gurķu gabaliņus, mīksti vārītas vistu vai paipalu olas, olīvas, papriku vai tomātus.