Interesanti! TOP 7 padomi, ko iesākt ar ozolzīlēm

5.lapa

F64 Photo Agency

5. Ozolzīļu ievārījums? Jā!

Zemnieku saimniecība „Vidussala”, kura atrodas Līvānu novadā, iepazīstinājuši interesentus ar ozolzīļu ievārījumu, vēsta laukutikls.lv. Sākumā ozolzīles tiek salasītas un izžāvētas. Pēc tam tās tiek nomizotas. Zīļu mizošanas process ir visgarākais un apnicīgākais darbs. Nomizotās ozolzīles liek katlā, pielej ūdeni un vāra, kamēr zīles ir mīkstas. Tad mīkstās, vārītās zīles sasmalcina. Sasmalcinātās zīles ber vēlreiz katlā, vāra, pievieno cukuru, citronskābi un pilda burkās! Ievārījuma garša ir līdzīga riekstu garšai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais