4.lapa
Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency
4. Saldās cidonijas
Pavisam gards ir cidoniju sīrups ar ogu šķēlītēm. Tas var lieti noderēt saaukstēšanās laikā. Vēl var pagatavot cidoniju želeju, ievārījumu un konservēt ar citiem rudens labumiem.
Cidoniju šķēlītes var plānā kārtā izlikt uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru un apžāvēt cepeškrāsnī, tā iegūstot sukādes. Ja nav laika, var izspiest cidoniju sulu, izmantojot elektrisko sulu spiedi, pielikt cukuru un izvārīt sīrupu. Ja skaidrs, ka visas cidonijas vienā reizē nepieveiksiet, novietojiet tās vēsā vietā un apstrādājiet pa daļām. Tīrā izkarsētā burkā ber kārtu plāni sagrieztu cidoniju šķēlīšu, tad - kārtu cukura, tad atkal cidonijas utt. Uzliek vāciņu un, kad ir laiks, pievieno atkal jaunas cidonijas un cukuru, līdz burka pilna. Tā var glabāties istabas temperatūrā, un, kad izveidojies sīrups, to pēc vajadzības nosmeļ, lai gatavotu limonādi, pievienotu tējai, kokteiļiem, debesmannai un citiem saldajiem ēdieniem.