Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Jaunākie Latvijas produkti: Nogaršo un iegaumē

© Publicitātes foto

Aveņu mārrutki, ābolu sviests, čili želeja, kūciņa burci-ņā… tie ir tikai daži no Latvijas ražotāju jaunajiem pro-duktiem, ko varēs apskatīt, nodegustēt un iegādāties Bal-tijas lielākajā pārtikas izstādē Riga Food 2017, kas no 6. līdz 9. septembrim notiks Ķīpsalā.

Nozares profesionāļiem tā ir iespēja dibināt lietišķus kontaktus, bet mums, pārējiem, uzzināt par jaunākajiem pārtikas ražotāju izstrādājumiem, tostarp arī tādiem, kas top mūsu pašu zemē, bet nav atrodami kurā katrā tirdzniecības vietā, kur ikdienā iesteidzamies dienišķās pārtikas meklējumos. Izstādē daudz ko varēs pamanīt, nogaršot un paturēt prātā, lai turpmāk jau varētu mērķtiecīgi meklēt un, iespējams, ar interesi gaidīt atkal jaunus šo ražotāju produktus. Sekot līdzi izstādes jaunumiem un pasākumu programmai var mājaslapā: www.rigafood.lv un sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood.

ĀBOLU SVIESTS. Ābolu ghī sviesta popularitāte strauji pieaug. Launkalnes pagasta zemnieku saimniecības Buliņi īpašnieks Jānis Krieķis izcēlis no aizmirstības kādu senu latviešu našķi - ābolu sieru - un tagad izstādē piedāvās arī garšīgo ābolu sviestu. Ābolu saldais ghī sviests ideāli harmonēs ar pankūkām un maizi, savukārt sāļais lieliski saderēs ar sieru un vītinātu gaļu.

Publicitātes foto

KŪCIŅA BURCIŅĀ. Skaisti, ērti un, galvenais, gardi. «Gustiņa» piedāvājumā ir septiņu dažādu veidu burciņkūciņas: šokolādes, baltās šokolādes, burkānu, karameļu, vaniļas, mandeļu un bezē ar dzērvenēm. Kūciņas gatavotas kā mājās, no dabiskām izejvielām un bez konservantiem. Ražotājs atklāj arī savu noslēpumu: katrā burciņā esot gabaliņš no Alūksnes laimes, kas liek ēdājam tūlīt sajusties par kripatiņu laimīgākam.

Publicitātes foto

MĀRRUTKI AR AVENĒM. Neierasta kombinācija, taču, kā norāda Mārlapiņu saimnieks Māris Lapiņš, mārrutki der kopā gan ar bietēm, gan ar apelsīniem, gan ar daudzām citām izejvielām. Jaunais produkts, kurš jau kļuvis par vienu no pieprasītākajiem Mārlapiņu sortimentā, ir saldeni pikants, ar izteikti svaigu aveņu garšu, var arī teikt - pikants aveņu ievārījums ar patīkamu mārrutku asumu un pēcgaršu. Lietojams gan ar sāļiem, gan ar saldiem ēdieniem, pat ar plombīra saldējumu, bet vislabāk sader kopā ar dažādiem sieriem un putnu gaļu.

Publicitātes foto

LATVISKIE MARŠMELOVI. Citiem vārdiem sakot, mājās gatavoti zefīri no Latvijā audzētām ogām un augļiem, gaisīgi kā mākonis, turklāt bez krāsvielām, konservantiem, E vielām un alergēniem. Interesentiem, kuri izstādē nomēģinās šo gardumu un izteiks savus ierosinājumus, saimniece Zane Paegle sola ņemt tos vērā tālākajā zefīru ražošanas procesā, lai Mājas zefīrs sagādātu baudu ikvienam gardēdim.

Publicitātes foto

IRBEŅU PULVERIS. Pat ja zinām, kā irbenes izskatās un kur tās aug, vairs īsti neprotam tās pareizi ievākt, sagatavot un lietot, kaut arī šo ogu sastāvā ir daudz C vitamīna, pektīnvielas, organiskās skābes. Irbenēs ir arī A, E, P un K vitamīni, no minerālvielām - dzelzs, magnijs, kālijs, kalcijs. BestBerry izstādē piedāvās irbeņu pulveri, kas ir lielisks vitamīnu spridzeklis rudens sezonā.

Publicitātes foto

ČILI ŽELEJA ir viens no Latgales Turku pirts ciema neparastajiem ievārījumiem. Asumiņš ar raksturu, kas lieliski sader ar sieru un speķi. «Pagājušajā gadā Turku ciemā bija lieliska čili raža, tāpēc uzvārījām čili želeju. Pašiem garšoja, tātad - garšos arī citiem. Pavisam vienkārši!» stāsta Turku pirts ciema rūķis Grigorijs Eniņš.

Publicitātes foto

SVAIGĒDĀJU KŪKA. Ideju bode izstādē piedāvās nobaudīt griķu šokolādes kūku ar ogu krēmu, kas tapusi no augstvērtīgām izejvielām, ņemot vērā jaunākās uztura tendences. Kūkas sastāvā nav olu, piena produktu un tradicionālo miltu. Tā gatavota no svaigu ogu krēma un griķu šokolādes biskvīta. Piemērota arī vegāniem.

Publicitātes foto