Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

Dāvināsi skolēnam viedtālruni? TOP 7 ieteikumi, kas jāņem vērā

© Ilustratīvs attēls

Lielākā daļa vecāku viedtālruņus saviem bērniem – skolēniem – izvēlas iegādāties augustā, kad norit aktīva gatavošanās jaunajam mācību gadam, – novērojis mobilo sakaru operators Latvijas Mobilais Telefons (LMT). Izvērtējot ierīces cenas un funkcionalitātes attiecību, visbiežāk bērnu vecāki priekšroku dod budžeta un vidējas klases viedtālruņiem ar ilgu akumulatora darbības laiku, lielu ekrānu un kvalitatīvu fotokameru.

Kas jāņem vērā, iegādājoties atvasei visatbilstošāko viedtālruni, stāsta Rinalds Kalniņš, LMT Tirdzniecības dienesta direktors.

Izzini skolēna vēlmes

Vēl pirms plānotā pirkuma veikšanas, eksperts iesaka noskaidrot, kādu tālruni vēlas pats skolēns un kādām funkcijām, viņaprāt, būtu svarīgi pievērst uzmanību. “Ir jaunieši, kuriem būtisks šķiet nevis tālruņa zīmols, bet gan tā veiktspēja un nodrošinātais saturs - dažādas lietotnes un spēles. Savukārt citi lielāku uzmanību pievērš sociālajiem tīkliem, tādēļ svarīgāks kritērijs ir viedtālruņa fotokameru kvalitāte. Ņemot vērā, ka bērnu vēlmes un vecāku iespējas dažkārt nesakrīt, jau pirms ierašanās veikalā vērts vienoties par kompromisu, kas apmierinātu gan bērna vēlmes, gan būtu vecākiem pa kabatai. Šāda savlaicīga viedokļu apmaiņa aiztaupīs virkni mulsuma brīžu veikalā,” skaidro Rinalds Kalniņš.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā