GARDĒŽIEM: Viegli pagatavojamas mērces grila ēdieniem

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

4.lapa

Kalē kāpostu mērce

Sastāvs:

•Vidēja izmēra bļoda ar kalē kāpostlapām;

•150 g mīkstā kazas siera;

•150 ml olīveļļas;

•Divas daiviņas svaiga ķiploka;

•Šķipsna sāls.

Pagatavošana:

Kalē kāpostus liek uz mēreni karsta grila un apgrozot grilē pāris minūtes. Šādi gatavojot, tie iegūst pilnīgāku garšu. Pēc tam kāpostus sablenderē kopā ar pārējām sastāvdaļām.

Mērces lieliski saderēs kopā ar gaļas ēdieniem. Tāpat tās bagātinās arī grilētas zivs vai dārzeņu garšu.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.