Šokolādes diena: Šokolādīgākās receptes visīstākajiem saldummīļiem

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

3.lapa

ŠOKOLĀDES TARTE AR AVENĒM

Tiem, kuri neniekojas ar mazumiņu, bet ķeras uzreiz pie lieliem desertiem arī šī torte būs izaicinājums. Vasaras svaigās avenes ar bagātīgi rūgteno šokolādi veidos lielisku un intensīvu garšu kombināciju.

Sastāvdaļas:

biskvītam:

  • 3 olas
  • 70 g cukura
  • 150 g tumšās šokolādes, salauzta gabaliņos
  • 80 g sviesta
  • 150 g skābā krējuma
  • 70 g miltu
  • 10 g cepamā pulvera

krēmam:

  • 500 ml piena
  • 100 g cukura
  • 3 olu dzeltenumi
  • 4 ēd.k. miltu
  • 200 g tumšās šokolādes, salauzta gabaliņos

pildījumam:

  • 200 g aveņu

dekoram:

  • 210 g sāļās kukurūzas šokolādē
  • 50 g aveņu

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 170 grādus karstu. Sagatavo kūkas formu 23 cm diametrā ar noņemamām malām.
  2. Gatavo biskvītu. Putojamā traukā liec olas, pievieno cukuru un puto, līdz izveidojas gaisīgas putas.
  3. Ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu, pievieno olu masai un iemaisi. Ieputo skābo krējumu.
  4. Putojot iesijā miltus un cepamo pulveri.
  5. Lej ietaukotā formā un liec krāsnī cepties uz 30-35 minūtēm.

    Gatavo krēmu. Katlā uzkarsē 3/4 piena.

    Tikmēr atlikušo pienu sajauc ar olu dzeltenumiem, cukuru, miltiem, lej iegūto masu karstajā pienā un maisi, līdz sāk biezēt.

    Turpini vārīt līdz pirmajiem burbuļiem. Nedaudz atdzesē.

    Tikmēr ūdens peldē izkausē šokolādi.

    Kad piena un olu masa mazliet padzisusi, iemaisi šokolādi un atdzesē krēmu pilnībā.

    Liec kopā kūku. Sagriez biskvītu 3 daļās.

    Uz pirmās kārtas liec krēmu un nedaudz aveņu, tad liec otru biskvīta kārtu, kuru noklāj ar krēmu un avenēm.

    Uzliec trešo kārtu un pārklāj ar krēmu. Dekorē ar sāļo kukurūzu šokolādē un avenēm.

Svarīgākais