3.lapa
ŠOKOLĀDES TARTE AR AVENĒM
Tiem, kuri neniekojas ar mazumiņu, bet ķeras uzreiz pie lieliem desertiem arī šī torte būs izaicinājums. Vasaras svaigās avenes ar bagātīgi rūgteno šokolādi veidos lielisku un intensīvu garšu kombināciju.
Sastāvdaļas:
biskvītam:
krēmam:
pildījumam:
dekoram:
Pagatavošana:
Lej ietaukotā formā un liec krāsnī cepties uz 30-35 minūtēm.
Gatavo krēmu. Katlā uzkarsē 3/4 piena.
Tikmēr atlikušo pienu sajauc ar olu dzeltenumiem, cukuru, miltiem, lej iegūto masu karstajā pienā un maisi, līdz sāk biezēt.
Turpini vārīt līdz pirmajiem burbuļiem. Nedaudz atdzesē.
Tikmēr ūdens peldē izkausē šokolādi.
Kad piena un olu masa mazliet padzisusi, iemaisi šokolādi un atdzesē krēmu pilnībā.
Liec kopā kūku. Sagriez biskvītu 3 daļās.
Uz pirmās kārtas liec krēmu un nedaudz aveņu, tad liec otru biskvīta kārtu, kuru noklāj ar krēmu un avenēm.
Uzliec trešo kārtu un pārklāj ar krēmu. Dekorē ar sāļo kukurūzu šokolādē un avenēm.