gardēži.lv
DZELTENO TOMĀTU AUKSTĀ ZUPA
Sastāvdaļas:
- Dzeltenie tomāti - 1 kg
- Baltmaize - 1-2 šķēles
- Svaigs baziliks - 1 sauja
- Laims - 1 gab.
- Seleriju kāti - 2 gab.
- Ķiploks - 3 daiviņas
- Olīveļļa - 2 ēdamk.
- Ūdens - 200 ml
- Sāls, pipari - pēc garšas
Pagatavošana:
- Noskalo tomātus un seleriju kātus, sagriež tos nelielos gabalos un liek blendera krūzē.
- Pievieno arī ķiploka daiviņas, garšaugus, laima sulu un ūdenī izmērcētas maizes šķēles.
- Visu samaļ viendabīgā konsistencē. Beigās pievieno olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas.
Šīs un citas gardas recpetes vari atrast portālā "gardēži.lv"