RECEPTES: TOP 5 šīs vasaras gardākās aukstās zupas

© Dāvis Valbaks/ F64 Photo Agency

5.lapa

gardēži.lv

DZELTENO TOMĀTU AUKSTĀ ZUPA

Sastāvdaļas:

  • Dzeltenie tomāti - 1 kg
  • Baltmaize - 1-2 šķēles
  • Svaigs baziliks - 1 sauja
  • Laims - 1 gab.
  • Seleriju kāti - 2 gab.
  • Ķiploks - 3 daiviņas
  • Olīveļļa - 2 ēdamk.
  • Ūdens - 200 ml
  • Sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Noskalo tomātus un seleriju kātus, sagriež tos nelielos gabalos un liek blendera krūzē.
  2. Pievieno arī ķiploka daiviņas, garšaugus, laima sulu un ūdenī izmērcētas maizes šķēles.
  3. Visu samaļ viendabīgā konsistencē. Beigās pievieno olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas.

Šīs un citas gardas recpetes vari atrast portālā "gardēži.lv"

Svarīgākais