Ērtas un kompaktas mēbeles

© Sanoda.lv

Laba mēbeļu dizaina pazīme ir ne vien tās funkcionalitāte, bet arī estētiskais moments. Lai telpā būtu patīkami uzturēties, svarīgs ir mēbeļu izskats, forma un krāsu gamma. Protams, tikpat liela nozīme ir arī materiāliem, no kā tās izgatavotas.

"Tāpēc viens no svarīgākajiem jautājumiem, plānojot mēbeļu iegādi savam mājoklim, – vai tās būs atbilstošas un piemērotas manam dzīves stilam?" uzsver SIA Sanoda mēbeļu projektētājs un konsultants Valdis Ķezbers. "Paļaujieties uz mums, palīdziet mums, un mēs izveidosim jums labāko mēbeļu risinājumu.".

"Mēs izgatavojam plašu mēbeļu spektru: sekcijas, zemos plauktus, galdus, soliņus, divstāvu un divguļamās gultas, virtuves iekārtas un priekšnama iekārtas no lamināta, plastikāta un masīvkoka. Taču pasūtītājs var izvēlēties pēc sava prāta ne tikai mēbeles dizainu, bet arī materiālu, kas būtu atbilstošs viņa mājokļa interjeram un gaumei," norāda SIA Sanoda pārstāvis.

"Dodamies vai nu uz mājokli, kur plānots novietot mēbeli, vai arī tiekamies pie mums birojā, noskaidrojam pasūtītāja vēlmes, piedāvājam materiālus, no kā mēbeli varētu ražot, un izstrādājam skici. Lai pasūtītājam veidotos pamatīgāks priekšstats par mēbeli un vēlāk nebūtu nekādu pārpratumu, skici ar datorprogrammas palīdzību vizualizējam trīsdimensiju attēlā. Tur precīzi tiek norādīti visi izmēri."

Sekciju renesanse

Lielākā daļa Rīgas un arī citu Latvijas pilsētu iedzīvotāju dzīvo neliela izmēra tipveida dzīvokļos blokmājās. Lai 45, 50 vai 60 mājokļa kvadrātmetros ietilpinātu visu, kas dzīvei nepieciešams, ir krietni jāpalauza galva. Viens no risinājumiem varētu būt vieglas un kompaktas mēbeles no lamināta un masīvkoka.

Apjomīgo padomju laika sekciju vietā mēbeļu ražotāji tagad piedāvā daudz pievilcīgākas un vieglākas konstrukcijas daudzfunkcionālu vairāku moduļu mēbeli. Sekcijā var būt drēbju skapis, vieta televizoram, mūzikas centram, datoram un gultas veļai, vitrīna grāmatām un traukiem, arī bārs. Šī mēbele parasti tiek taisīta nelielām istabām, tāpēc tai jābūt kompaktai, tomēr ar iespējām salikt visu nepieciešamo. "Sekciju dizaina pamatā ir atklāti, daļēji atklāti un ar durvīm piesegti plaukti, kā arī ērtu un ietilpīgu atvilktņu sistēma. Ja cilvēks ir nolēmis individuāli pasūtīt sekciju, tad jau viņš skaidri zina, ko viņš tajā vēlas ielikt. Šīs vēlmes var būt stipri detalizētas un specifiskas – tādas, ko viņš nav saskatījis tipveida mēbelē veikalā," norāda mēbeļu projektētājs Valdis Ķezbers. Labs risinājums nelielām telpām un nišām ir skapji ar bīdāmām durvīm. Tie labi iederēsies gan priekšnamā, gan guļamistabā. Skapjā iekšējais iekārtojums var būt visdažādākais – ņemot vērā pasūtītāja vēlmes un paradzēto pielietojumu. Materiālu izvēle ļauj pieskaņot skapju durvju dizainu jebkuram interjeram un ikviena gaumei.

Masīvkoka pievilcība

Novērtējuši dabisko, daudzi dod priekšroku masīvkoka mēbelēm. Tās izceļas ar savu pievilcīgo vizuālo izskatu, tām ir patīkami pieskarties, jo ir darinātas no silta materiāla – no dabiskā koka. Izstrādājumi no masīvkoka var būt lakoti, beicēti, vaskoti, eļļoti vai krāsoti, katram ir iespēja izvēlēties sev piemērotāko risinājumu. Īpašu vietu kokam ieteicams atvēlēt bērnu istabās, jo tas ir izturīgs, dabisks un veselīgs materiāls. Masīvkoks prasmīga dizainera un galdnieka rokās pārvērtīsies par praktisku un skaistu mēbeli. "Masīvkoks ir pats labākais, ko iegūst no koka, turklāt – ekoloģiski nevainojams materiāls. Tā ir koksne, kas augusi vismaz 80 gadu, – priede, bērzs, egle, osis, ozols. Kopumā pasaulē tiek izmantotas simtiem koku sugu, ko iedala divās grupās – skuju (mīkstās koksnes) un lapu (cietās koksnes) kokos. Skuju kokus parasti izmanto karkasu, grīdu, mēbeļu, logu rāmju, durvju un citu izstrādājumu izgatavošanā, tāpat arī no lapu kokiem tiek taisītas mēbeles, durvis un grīdas," uzskaita SIA Sanoda mēbeļu projektētājs un konsultants Valdis Ķezbers un turpina: "No masīvkoka lielākoties darina interjera priekšmetus dzīvojamām istabām – gultas, sekcijas, grāmatu plauktus, galdus, kumodes, solus, taburetes, koridora iekārtas un arī fasādes detaļas virtuves iekārtām. Ja pasūtītājs vēlas, protams, no masīvkoka var taisīt arī korpusu, taču tas sadārdzinās mēbeli, tāpēc parasti šim nolūkam izmantojam laminātu."

SIA Sanoda meistari esot kvalificēti speciālisti, tāpēc spēj realizēt arī nestandarta projektus.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA Sanod

Svarīgākais