Latvijas iedzīvotāji brokastis ēd pieticīgi un lēti

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Vairākums Baltijas valstu iedzīvotāju brokastu maltītei izvēlas sviestmaizes un tortiljas, savukārt tērē līdz 2 eiro, noskaidrots uzņēmuma „Hesburger” veiktajā aptaujā par Baltijas valstu iedzīvotāju brokastu ēšanas paradumiem.

Pētījuma rezultāti norāda, ka 50,5% Latvijas iedzīvotāji brokastīs priekšroku dod sviestmaizēm un tortiljām, kam līdzās iecienītas ir arī pilngraudu putras (30,7%) un vārītas, ceptas olas (28,5%) un brokastu pārslas un musli (25,4%).

Kaimiņvalstu iedzīvotāju brokastu ēšanas paradumi ir līdzīgi - lietuvieši priekšroku dod sviestmaizēm (59,8%), vārītām un ceptām olām (33%), kā arī pilngraudu putrām (32%). Igauņi lielākoties izvēlas sviestmaizes un tortiljas (56,1%), kā arī pilngraudu putras (30,8%) un vārītas, ceptas olas (27,2%).

Iecienītākais dzēriens brokastīs kā Latvijā (69%), tā Lietuvā (67%) un Igaunijā (62,2%) ir kafija, kam seko ūdens un tēja.

Nora Krevneva, F64 Photo Agency

Brokastīm, kas ir dienas svarīgākā maltīte, visu Baltijas valstu iedzīvotāji lielākoties tērē līdz 2 eiro, norādījuši 60,9% Latvijas, 58,1% Igaunijas un 48,5% Lietuvas iedzīvotāju.

Aicinot novērtēt brokastu ēšanas regularitāti, jāsecina, ka visu Baltijas valstu iedzīvotāji lielākoties brokastis ēd regulāri, katru dienu - tā, piemēram, norādījuši 62,9% Lietuvas un 61,4 % Latvijas iedzīvotāju.