"Rimi gardēžiem" sagatavojuši praktisku padomu, ko darīt ar Līgo svētkos neapēsto ķimeņu sieru.
Sastāvdaļas
- 10 g šprotu eļļā (eļļa jānolej)
- 3 paipalu olas
- 10 g nomizota ķiploka, izspiests caur ķiplokspiedi
- 1 tējk. Dižonas sinepju
- 2 ēd. k. Vusteras mērces
- 50 ml vīnogu kauliņu eļļas vai maigas olīveļļas
- 1/4 tējk. svaigi maltu melno piparu
- 600 g romiešu salātu galviņas, sadalīta pa lapiņām no lielākās līdz mazākajai
- maza saujiņa diļļu lapiņu
- 1 ēd. k. palielos gabaliņos sagrieztu maurloku
- 240 g ķimeņu siera, sagriezts gabaliņos
Raitis Plauks/ F64 Photo Agency
- Blenderī liec šprotes, olas, ķiplokus, sinepes, Vusteras mērci, piparus un blendē nelielā ātruma, līdz masa ir viendabīga. Blenderim lēnām darbojoties, uzmanīgi lej klāt eļļu, līdz izveidojas šķidra majonēzei līdzīga mērce.
- Šķīvī izkārto salātlapas. Uzlej pa virsu mērci un uzber dilles un maurlokus.
- Sakarsē pannu un, kad tā ir karsta, liec iekšā siera gabalus. Pacep uz lielas liesmas, līdz siers ir zeltains no visām pusēm, un uzber salātiem. Pasniedz.