RECEPTE: Ko darīt ar neapēsto Jāņu sieru?

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

"Rimi gardēžiem" sagatavojuši praktisku padomu, ko darīt ar Līgo svētkos neapēsto ķimeņu sieru.

Sastāvdaļas

  • 10 g šprotu eļļā (eļļa jānolej)
  • 3 paipalu olas
  • 10 g nomizota ķiploka, izspiests caur ķiplokspiedi
  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • 2 ēd. k. Vusteras mērces
  • 50 ml vīnogu kauliņu eļļas vai maigas olīveļļas
  • 1/4 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 600 g romiešu salātu galviņas, sadalīta pa lapiņām no lielākās līdz mazākajai
  • maza saujiņa diļļu lapiņu
  • 1 ēd. k. palielos gabaliņos sagrieztu maurloku
  • 240 g ķimeņu siera, sagriezts gabaliņos

Raitis Plauks/ F64 Photo Agency

Pagatavošana

  1. Blenderī liec šprotes, olas, ķiplokus, sinepes, Vusteras mērci, piparus un blendē nelielā ātruma, līdz masa ir viendabīga. Blenderim lēnām darbojoties, uzmanīgi lej klāt eļļu, līdz izveidojas šķidra majonēzei līdzīga mērce.
  2. Šķīvī izkārto salātlapas. Uzlej pa virsu mērci un uzber dilles un maurlokus.
  3. Sakarsē pannu un, kad tā ir karsta, liec iekšā siera gabalus. Pacep uz lielas liesmas, līdz siers ir zeltains no visām pusēm, un uzber salātiem. Pasniedz.

Svarīgākais