Kā izvēlēties labāko Jāņu sieru svētku galdam?

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

Klājot galdu līgotājiem, teju katra saimniece cienastam izvēlas pievienot arī klasisku Jāņu sieru – kā nekā, tieši saules dzeltenais ritulis latviešiem Vasaras saulgriežu laikā jau no seniem laikiem simbolizējis sauli un pasaules veselumu, bet tikai retais zina, ka sieram Jāņu ēdienkartē ir ne vien simboliska, bet pat medicīniska nozīme.

Tam pievienotās ķimenes palīdz līgotāju gremošanas sistēmai uzveikt visus apēstos Jāņu nakts labumus. Uturzinātnes speciālisti un pārtikas tehnoloģe Dzintra Kokta skaidro, kā izvēlēties labāko Jāņu sieru, kas jāzina, ja šo gardumu vēlaties iegādāties veikalā un ko darīt ar sieru, kas pēc lustīgām svētku svinībām palicis pāri.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais