RECEPTES: Satriecoši gardas kūkas vasaras sezonai

© SCANPIX

2.lapa

Citronu rulete

Pamatnei

3 olas

80 g cukura

80 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”

šķipsniņa sāls

2 citronu miziņas

1 ēd.k. silta ūdens

Krēmam

250 g “mascarpone” krēma

125 g saldā krējuma

60 g pūdercukura

1 vaniļas pāksts

200 g ogu pēc izvēles

1) Krāsni sakarsējiet līdz 190 grādiem. Cepamo pannu noklājiet ar cepamo papīru.

2) Lielā bļodā putojiet olas kopā ar cukuru un citronu miziņām, līdz tās kļuvušas gaiši dzeltenas un pufīgas. Iesijājiet miltus, sāli, un tad iecilājiet tos, līdz pazuduši kunkuļi. Pievienojiet ūdeni, iemaisiet un lejiet mīklu uz cepamās paplātes.

3) Cepiet krāsnī 10-12 minūtes. Pēc izņemšanas ļaujiet atdzist. Tikmēr pagatavojiet krēmu. Bļodā lieciet “mascarpone” krēmu, pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts. Saputojiet visu. Pievienojiet saldo krējumu un putojiet vēl pavisam nedaudz, līdz krēms sabiezējis.

4) Gatavo biskvītu noņemiet no papīra. Uz tā smērējiet krēmu un lieciet ogas. Rullējiet biskvītu ruletē. Dekorējiet ar svaigām ogām un krēmu, ja tas palicis pāri.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā