4.lapa
Ragavas taisa ziemā, malku gādā vasarā jeb gatavosim ziemas krājumus
Vasaras lauku labumi ziemā noteikti garšos daudz labāk, ja piedalīsies to gatavošanā. Turklāt paša rūpēta ievārījuma burciņa vai žāvētiem āboliem pildīts auduma maisiņš būs brīnišķīga dāvana svētkos. Ilgojies saglabāt vasaras garšu un vitamīnus arī pelēkajos rudens vakaros?
Saldēšana: iesaldē ogas - zemenes, avenes, mellenes, dzērvenes, brūklenes. Arī saldēti garšaugi ļaus paildzināt vasaras sajūtu. Salasi dilles, pētersīļus, lokus, sasmalcini tos un noslēgtos maisiņos vai kārbās liec saldētavā.
Ievārījumu gatavošana: vēlies sagatavot pāris burciņas saldu dāvanu tuvajiem Ziemassvētkos? Piezvani vecmāmiņai un palūdz, lai padalās ar ģimenes recepti. Atliks vien salasīt mīļākās ogas un augļus, radoši noformēt burciņu un - voila, saldā dāvana gatava!
Tējas ziemas vēsajiem vakariem: kad augi zied, ir īstais laiks tos plūkt, lai kaltētu. Piparmētra, kumelītes, aveņu un upeņu lapas, sarkanais āboliņš - Latvijas maģiskās zāļu tējas ziemā palīdzēs uzturēt možu garu un skaisti sapakotas noderēs arī kā oriģinālas dāvanas.
Mājās gatavots saldējums. Kas var būt labāks par šo?
Kad saule palutinājusi, nekas nav labāks par vēsu saldējumu - izņemot paša gatavotu saldējumu. Zemenes? Ērkšķogas? Skābenes? Arbūzs? Vari saldēt svaigi spiestas sulas, zaļos rīta kokteiļus. Varbūt dod priekšroku krēmīgam veldzējumam? Ļauj vaļu iztēlei, izmēģini jaunas receptes un uz dienu kļūsti par pavārmākslas ekspertu - tā iepriecināsi ne tikai savu iztēli, bet arī savas un tuvinieku garšas kārpiņas. Un atceries - veselīgs kārums saldētavā noderēs vienmēr.