Pavisam nesen sācies īstais rabarberu laiks. "Rimi gardēžiem" piedāvā īpašu gardo aveņu un rabarberu maizīšu recepti.
SASTĀVDAĻAS:
- Bezrauga kārtainā mīkla - 2 x 250 g loksnes
- Mandeļu milti 140 g
- Lazdu rieksti- 3 saujas
PAGATAVOŠANA:
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
- Mīkstu sviestu sajauc ar miltiem un cukuru. Izveido drumstalas.
- Nomizo rabarberus, sagriež plānās šķēlītēs un sajauc kopā ar avenēm un medu.
- Vislabāk būtu, ja kārtaino mīklu liktu kādā formā, citādi daļa pildījuma mēdz iztecēt. Vienai kārtainās mīklas plāksnei liek 1/2 rabarberu un aveņu pildījuma un 1/3 drumstalu. Pa virsu klāj otru loksni un atkal liek pildījumu un drumstalas. Visu pārber ar lazdu riekstiem.
- Maizītes liek cepties vismaz 30 minūtes.
- Atdzesē un tikai tad pasniedz, lai pildījums savelkas un nav šķidrs.