Māmiņu dienā par mīļu, nerakstītu tradīciju ir izveidojusies mammu palutināšana ar īpaši viņām gatavotu maltīti. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sveicot māmiņas svētkos, aicina viņas pārsteigt ar neparastām brokastu tartēm, avokado salātu uzkodām un valriekstu kūku ar banāniem. Lai arī ēdienu nosaukumi izklausās gana eksotiski, to gatavošanu droši var pamēģināt arī cilvēki ar nelielu pieredzi virtuvē.
Publicitātes foto
Brokastu tartes ar batātēm un brī sieru
Sastāvdaļas (8 mazām tartēm)
4 kārtainās mīklas plāksnes (labāk ņemt tādu, kuras sastāvā kā taukviela lietots sviests)
200 g mocarellas siera
125 g brī siera
1 mazs saldais kartupelis (batāte)
sāls, pipari, olīveļļa
svaigs vai kaltēts baziliks
1 ola
40 g rīvēta parmezāna siera pasniegšanai
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C. Mīklas plāksnes pārgriež uz pusēm, lai veidojas astoņi apmēram 12x12 cm lieli mīklas gabali. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru, uz tā novieto mīklas gabalus. Sarīvē mocarellas sieru, plānās šķēlēs sagriež brī sieru un saldo kartupeli. Kartupeļa šķēles apmaisa ar eļļu, sāli, pipariem un šķipsniņu bazilika. Uz mīklas gabaliem, atstājot katrā malā aptuveni 1 cm platu mīklas apmali, kārto mocarellas sieru, virs tā - kartupeļu šķēles un pa virsu brī siera šķēles. Apkaisa ar baziliku. Nelielā traukā viegli sakuļ olu, ar to apsmērē brīvās mīklas malas. Apmēram 15 minūtes cep cepeškrāsnī. Pirms pasniegšanas pārkaisa tartes ar rīvētu parmezāna sieru.