PADOMI, kā pavasarī atjaunot enerģiju

© depositphotos.com

3.lapa

***

RECEPTES ENERĢIJAS VAIROŠANAI

Piedāvā Roberts LĀCĪTIS, makrobiotikas speciālists

PROSA AR PĒRĻU GRŪBĀM, DĀRZEŅIEM UN JŪRAS ZĀLĒM SUSHI NORI

Vajadzēs: ½ krūzi prosas,

1 krūzi pērļu grūbu,

½ krūzi burkāna (sagriezta strēmelītēs), ½ krūzi kāposta (sagriezta plānās šķēlītēs), ½ krūzi sīpola (šķēlītēs),

½ krūzi ķiploku daiviņu, sojas mērci,

1 Sushi Nori lapu, ½ krūzi kapātu lociņu, ½ krūzi svaigo asnu, ūdeni un gaišo sezama eļļu

Pagatavošana:

Liek katlā prosu, pērļu grūbas un ūdeni, uzvāra un turpina vārīt piecas minūtes. Ūdeni nolej, pielej aukstu ūdeni un turpina vārīt 5 minūtes (un tā četras reizes). Ceturtajā reizē pielej tik daudz ūdens, lai putra ir bieza. Uz sakarsētas pannas uzlej eļļu, liek sīpolus un ķiplokus. Viegli apkarsē maisot, bet necep. Pievieno burkānus, kāpostus, mazliet sojas mērci. Pārklāj ar izvārīto putru. Sautē 5-10 minūtes

Pasniedz ar zaļiem lociņiem, asniem un sagrieztiem nori gabaliņiem. Dārzeņiem jābūt kraukšķīgiem

GRIĶU PANKŪKAS AR MIEŽU TĒJU

Vajadzēs:

1 krūzi griķu miltu, ½ krūzi auzu miltu, 1/8 tējkaroti jūras sāls, 1 1/3 krūzes ābolu sulas, gaišo sezama eļļu

Pagatavošana:

Samaisa sausās sastāvdaļas. Pievieno ābolu sulu un izveido pankūku mīklai līdzīgu masu. Ja ir iespēja, atstāj uz 12 stundām, lai sāk fermentēties. Tad liek uz uzkarsētas pannas vienu kausiņu mīklas un cep no abām pusēm līdz zeltaini brūnam

Pasniedz ar kļavu sīrupu vai ātro ābolu zapti bez cukura

Turpinājumu lasi nākamajā lapā