3.lapa
***
RECEPTES ENERĢIJAS VAIROŠANAI
Piedāvā Roberts LĀCĪTIS, makrobiotikas speciālists
PROSA AR PĒRĻU GRŪBĀM, DĀRZEŅIEM UN JŪRAS ZĀLĒM SUSHI NORI
Vajadzēs: ½ krūzi prosas,
1 krūzi pērļu grūbu,
½ krūzi burkāna (sagriezta strēmelītēs), ½ krūzi kāposta (sagriezta plānās šķēlītēs), ½ krūzi sīpola (šķēlītēs),
½ krūzi ķiploku daiviņu, sojas mērci,
1 Sushi Nori lapu, ½ krūzi kapātu lociņu, ½ krūzi svaigo asnu, ūdeni un gaišo sezama eļļu
Pagatavošana:
Liek katlā prosu, pērļu grūbas un ūdeni, uzvāra un turpina vārīt piecas minūtes. Ūdeni nolej, pielej aukstu ūdeni un turpina vārīt 5 minūtes (un tā četras reizes). Ceturtajā reizē pielej tik daudz ūdens, lai putra ir bieza. Uz sakarsētas pannas uzlej eļļu, liek sīpolus un ķiplokus. Viegli apkarsē maisot, bet necep. Pievieno burkānus, kāpostus, mazliet sojas mērci. Pārklāj ar izvārīto putru. Sautē 5-10 minūtes
Pasniedz ar zaļiem lociņiem, asniem un sagrieztiem nori gabaliņiem. Dārzeņiem jābūt kraukšķīgiem
GRIĶU PANKŪKAS AR MIEŽU TĒJU
Vajadzēs:
1 krūzi griķu miltu, ½ krūzi auzu miltu, 1/8 tējkaroti jūras sāls, 1 1/3 krūzes ābolu sulas, gaišo sezama eļļu
Pagatavošana:
Samaisa sausās sastāvdaļas. Pievieno ābolu sulu un izveido pankūku mīklai līdzīgu masu. Ja ir iespēja, atstāj uz 12 stundām, lai sāk fermentēties. Tad liek uz uzkarsētas pannas vienu kausiņu mīklas un cep no abām pusēm līdz zeltaini brūnam
Pasniedz ar kļavu sīrupu vai ātro ābolu zapti bez cukura