Pēc aizvadītajām Lieldienām, kad svētku noskaņas radīšanai sakrāsots ne viens vien desmits dažādu olu, tomēr ēdāju spēki izsīkuši krietni ātrāk, nekā vārīto olu kalni, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā neparastas receptes, kas pāri palikušās Lieldienu olas pārvērtīs sātīgos salātos vai uzkodās ar krēmīgu tunča pildījumu. Savukārt no neapēstā svētku cepeša J.Jansone aicina pagatavot gardu un miltainu kukurūzas zupu jaunās darba nedēļas pusdienām vai vakariņām.
Publicitātes foto
Brokastu salāti ar olām un avokado
Sastāvdaļas
8 cieti vārītās olas
1 liels avokado
150 g grieķu jogurta
½ tējk. dižonas sinepju
sāls un melnie pipari pēc garšas
1 neliels, svaigs gurķis
sakapāti zaļie lociņi un dilles
*melnā sezama sēklas (ja ir)
Pagatavošana
Iesākumā pagatavo salātu mērci: līdz viendabīgai konsistencei sablenderē pusi no avokado kopā ar jogurtu, sinepēm, sāli un pipariem. Olas, gurķi un otru avokado pusi sagriež nelielos kubiņos. Sagrieztos produktus pārlej ar mērci un samaisa ar sakapātiem zaļumiem, pirms pasniegšanas pārkaisa ar sezama sēklām. Starp citu - šo ēdienu var ēst gan kā salātus, gan izmantot sviestmaižu pildījumam.