DAŽĀDĪBAI: Izvāri olu bez čaumalas

© F64

Ne­kur nav teikts, ka vi­sas olas Liel­die­nās ob­li­gā­ti jā­krā­so. Kā­du var pār­mai­ņas pēc pa­ga­ta­vot ci­tā vei­dā. Bez čau­ma­las vā­rī­ta ola pra­sa zi­nā­mas ie­ma­ņas, bet kā­dēļ gan Liel­die­nu brīv­die­nās ne­pa­mē­ģi­nāt?

  • Līdz pat vā­rī­ša­nas brī­dim olu tur le­dus­ska­pī.
  • Kat­li­ņā ie­lej ūde­ni vis­maz 5 cm dzi­ļu­mā, uz­vā­ra.
  • Sa­ma­zi­na lies­mu, lai ūdens tik tik­ko vā­rī­tos.
  • Pie­vie­no ūde­nim tēj­ka­ro­ti cit­ro­nu su­las vai gal­da eti­ķa.
  • Ja vē­las, pie­liek arī kā­du garš­au­gu, pie­mē­ram, smar­žī­go pi­pa­ru grau­di­ņu, ne­lie­lu lau­ru la­pu vai es­tra­go­na za­ri­ņu.
  • Olas čau­ma­lu pār­sit, tās sa­tu­ru sa­te­ci­na ma­zā kau­si­ņā vai trau­ci­ņā.
  • Uz­ma­nī­gi un āt­ri ie­laiž olu kat­li­ņā.
  • Vā­ra 3-4 mi­nū­tes.
  • Iz­ņem no ūdens ar pu­tu ka­ro­ti, no­su­si­na.
  • Liek uz šķī­vī­ša, uz­kai­sa sā­li un pa­sniedz.

Svarīgākais