Nekur nav teikts, ka visas olas Lieldienās obligāti jākrāso. Kādu var pārmaiņas pēc pagatavot citā veidā. Bez čaumalas vārīta ola prasa zināmas iemaņas, bet kādēļ gan Lieldienu brīvdienās nepamēģināt?
- Līdz pat vārīšanas brīdim olu tur ledusskapī.
- Katliņā ielej ūdeni vismaz 5 cm dziļumā, uzvāra.
- Samazina liesmu, lai ūdens tik tikko vārītos.
- Pievieno ūdenim tējkaroti citronu sulas vai galda etiķa.
- Ja vēlas, pieliek arī kādu garšaugu, piemēram, smaržīgo piparu graudiņu, nelielu lauru lapu vai estragona zariņu.
- Olas čaumalu pārsit, tās saturu satecina mazā kausiņā vai trauciņā.
- Uzmanīgi un ātri ielaiž olu katliņā.
- Vāra 3-4 minūtes.
- Izņem no ūdens ar putu karoti, nosusina.
- Liek uz šķīvīša, uzkaisa sāli un pasniedz.