Top 5 pavasara meikapa tendences

© depositphotos.com

Pavasara sezonas meikapa tendences turpina jau rudenī un ziemā iepazīto mirdzošo koptēlu, ko šosezon papildina vēl drosmīgāki akcenti – uz lūpām, uzacīm vai skropstām.

Kā līdz ar pirmajiem saules stariem ļaut atmosties arī sejai, iesaka Rīga TV24 raidījumu vadītāja Lelde Lietaviete un zīmola Amway skaistuma eksperts Andžejs Savickis.

Lelde Lietaviete vienmēr uzskatījusi, ka sievietes skaistums slēpjas viņas mirdzošajās acīs, ko noteikti papildina arī fiziskā labsajūta un izskats. «Ziemas periods mēdz būt īpaši viltīgs, jo tas atņem ādai visvairāk enerģijas un vitalitātes. Tāpēc, iestājoties pavasarim, es cenšos savu ķermeni pabarot ar dubultu vitamīnu devu, mitrinošiem krēmiem un losjoniem. Īpašu uzmanību pievēršu lūpām un arī roku ādai. Jo, ja sejas ādu vēl klāj tonālā krēma kārtiņa, kas to kaut mazliet pasargā, tad šīs zonas ir atkailinātas un bez papildu rūpēm ātri vien kļūst sausas un raupjas,» stāsta daiļā TV raidījumu vadītāja. Viņa uzskata, ka tieši sievietes rokām un lūpām vienmēr jābūt mīkstām un zīdaini maigām. «Bet no kosmētiskajiem līdzekļiem man ikdienā nepieciešams acu laineris - izteiksmīgākam skatienam - un korektors, ko es arī vienmēr nēsāju līdzi, jo tas ir ātrākais veids, kā dienas laikā sevi mazliet uzfrišināt,» stāsta Lelde Lietaviete. Ikdienā viņai ļoti nepieciešamas ir arī smaržas. «Man ļoti tīk Koko Šaneles rekomendācija: uzpilināt smaržu pilienus tajās vietās, kur vēlaties, lai jūs noskūpstītu... Man ļoti, ļoti patīk iesmaržoties, un arī ikdienā es par to īpaši piedomāju. Un tas arī uzlabo omu.»

Savukārt zīmola Amway skaistuma eksperts Andžejs Savickis uzskata, ka laba izskata panākumu atslēga ir holistiska pieeja rūpēm par seju. «Mums ir jārūpējas par sejas ādu gan iekšēji, gan ārēji. Atstājot novārtā kādu no šiem aspektiem, nevaram gaidīt labu rezultātu. Liela nozīme ir uzturam, ikdienā izdzertā ūdens daudzumam un tam, vai nodrošinām ādai pietiekamu daudzumu vitamīnu un antioksidantu. Tomēr vissvarīgākās ir rūpes par sejas ādu no ārpuses - kādus kopšanas rituālus veicam un vai izmantojam pareizos kopšanas un dekoratīvās kosmētikas līdzekļus atbilstoši ādas tipam un vajadzībām.»

1. MATĒTAS LŪPAS UN INTENSĪVS TONIS

Viena no šā gada aktuālākajām tendencēm ir matētas un izteiksmīgas lūpas spilgti sarkanos, vīna sarkanos, burgundijas, plūmju, aveņu un violetos toņos. Uzmanību piesaistošas lūpas var būt galvenais koptēla akcents, kas neprasa ievērojamus papildinājumus, jo izteiksmīgas lūpas vislabāk izskatās ar dabisku grimu.

* Der zināt! Matētu lūpu efektu iespējams panākt ar mitrinošu lūpu krāsu, kas pārklāta ar pūderi.

2.

MIRDZUMS

Pavasarim lieliski piestāv mirdzums un spīdums visās tā variācijās. Piemēram, varat uzklāt izgaismojošus kosmētikas produktus tikai uz vaigu kauliem vai pat uz visas sejas, radot svaigu un dabisku efektu. Mirdzums lieliski derēs arī plakstiņiem.

3.

IZCELTAS UZACIS

Pretēji iepriekšējo sezonu tendencēm, kad uzacis tika veidotas perfektas, tagad priekšplānā izvirzījies dabiskums. Uzacis joprojām tiek iezīmētas, taču vairs ne tik kārtīgi un grafiski.

* Starp citu, dabisku, izceltu uzacu efektu vislabāk iespējams panākt, tās iezīmējot ar vaska un ēnu palīdzību.

4. DAUDZFUNKCIONĀLS SĀRTUMS

Sārtums ir teju universāls kosmētikas līdzeklis - to lieto ne tikai vaigu izcelšanai, bet arī acu akcentēšanai. Piemēram, modes skatēs sārtums plakstiņu zonā pat tiek sapludināts ar vaigu sārtumu, tādējādi papildus izceļot deniņus. Atturīgākā versijā to iespējams izmantot arī viegla dienas meikapa izveidei.

5. AKCENTS UZ SKROPSTĀM

Lai arī twiggy stila skropstas var šķist mazliet par spilgtu ikdienai, tomēr smagnējo skropstu efekts ļoti piestāv mūsdienīgas sievietes tēlam. Šādu skropstu efektu iespējams panākt, augšējā plakstiņa skropstām uzklājot vairāk kosmētikas.

* Nebaidieties eksperimentēt - skropstu veidošanai var izmantot ne tikai tušu, bet arī acu laineri.



Svarīgākais