PADOMS: Kā pagatavot izcili gardu kafiju?

© Publicitātes foto

Kafijas eksperts Gatis Zēmanis ir pārliecināts – pēdējo gadu laikā augušas iedzīvotāju zināšanas kafijas jautājumos, tomēr ir viegli apjukt starp plašajiem kafijas pagatavošanas veidiem un daudzveidīgajiem rīkiem. Eksperts apkopojis trīs vienkāršus pamatprincipus, lai pagatavotu izcilu kafiju mājas apstākļos.

“Kā īstenam kafijas gardēdim man mājās ir pieejami dažādi rīki kafijas pagatavošanai. Ja vēlos iepriecināt ciemiņus ar espreso vai kapučīno, tad izmantoju kapsulu automātu ar labu tvaika padevi perfektu piena putu pagatavošanai. Kad sieva pagatavoklasisku itāļu tiramisu, nevaru iedomāties neko labāku par svaigu, ar patīkamu skābuma līmeni apveltītu Etiopijas kafiju. To mēdzu gatavot mokas kanniņā, izmantojot aeropresi.Tāpat kafiju mēdzu gatavot arī franču presē. Protams, dzeru arī aplejamo kafiju krūzītē, ko izvēlos 40% gadījumu. Tomēr, neatkarīgi no izvēlētās kafijas pagatavošanas metodes, vienmēr pieturos pie galvenajiem ieteikumiemdzēriena pagatavošanā,” pieredzē dalās kafijas eksperts Gatis Zēmanis.

1. Pievērs uzmanību kafijas svaigumam

“Ar kafiju ir tieši tāpat kā ar maizi - jo tā ir svaigāka, jo garšīgāka,” uzsver Gatis. Izvēloties kafiju, pievērs uzmanību tās ražošanas datumam - jo svaigāka kafija, jo vairāk vērtīgā aromāta tā būs saglabājusi. Kafiju ir ieteicams uzglabāt tajā pašā iepakojumā, kurā tā ir iegādāta, jo tās lielākie ienaidnieki ir gaiss un gaisma. Tāpēc tās pārbēršana skaistā stikla traukā garšu neuzlabos, bet gluži pretēji - pasliktinās.Vislabāk,ja mājās ir pieejamas kafijas dzirnaviņas, tad var iegādāties pupiņu kafiju un samalt to tieši pirms kafijas pagatavošanas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais